Elendig kvartal for Roxar

Roxar måtte se både marginfall og ta en stor urealisert valutasmell i tredje kvartal.

Dette satte sitt preg på oljeteknologiselskapet Roxars resultat for tredje kvartal, som ble et av de svakeste noensinne for konsernet.

NA24 - din næringslivsavis

En svakere produktmiks med fallende lisenssalg gjorde at Roxars driftsregnskap falt sammenlignet med andre kvartal, tross økte driftsinntekter. Bunnlinjen på sin side sterkt preget av et urealisert valutatap på heftig 60 millioner kroner i tredje kvartal.

Skikkelig smell
Roxars driftsinntekter økte fra 312 millioner kroner i andre kvartal i år til 335,8 millioner i årets tredje kvartal. I tredje kvartal i fjor var omsetningen på 206 millioner.

Driftsresultatet endte på 5,1 millioner kroner som er det klart svakeste hittil i år. I andre kvartal var driftsoverskuddet på 17,9 millioner kroner.

Enda verre ble resultatet før skatt som viste minus 97,8 millioner kroner, mot minus 8,8 millioner i andre kvartal. Det er den voldsomme styrkingen av den amerikanske dollaren som rammer Roxar hardt.

Roxar er en verdensledende leverandør av måleintrumenter til olje- og gassproduksjon blant annet innen brønnovervåkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.