Gå til sidens hovedinnhold

Elhub er lansert - nå kan du igjen bytte strømselskap

Elhub

Elhub er nå lansert.

I en måned har det vært full stopp i muligheten for å bytte strømselskap i Norge, fordi kraftbransjen har skullet implementere et helt nytt system som har fått navnet Elhub.

Les også: Nå kan du ikke bytte strømselskap

Omleggingen har dermed skjedd midt under de rekordhøye strømprisene som har vært i vinter - men er nå fullført.

Les også: Først nå får du riktig strømregning

Automatiserer mer rundt strømmen din

Kort fortalt er Elhub et system som skal lagre alt som er av data om strømforbruk hos norske kunder - inkludert hvor mye strøm du bruker. Denne informasjonen vil være tilgjengelig for alle kraft- og nettselskapene.

Statnett forklarer at før måtte alle som solgte strøm ha kontakt med alle nettselskapene, mens nå skal alle bare snakke med Elhub. Systemet er helt automatisk, og skal ifølge Statnett sørge for at det blant annet skal bli enklere å bytte strømleverandør.

- Automatisk behandling av data fra alle strømkundenes målere i Elhub erstatter manuelle prosesser hos nettselskapene som tidligere krevde mange ressurser og tok mye tid, sier Peer Olav Østli, styreleder for Elhub og konserndirektør for IKT i Statnett.

Nå kan du igjen bytte

Alle forsøk på å bytte strømleverandører den siste måneden har blitt satt på vent frem til i dag. Har du byttet strømleverandør, skal det sluttføres i dag.

Samtidig er det flere strømselskaper som har benyttet denne pausen til å endre gunstige kampanjeprodukter, som ikke lenger er like attraktive. Det kan dermed være penger å spare på å undersøke om du har den mest lønnsomme strømavtalen.

Les også: - Slik endrer strømregningen seg med AMS-måler

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken