*Nettavisen* Økonomi.

Elixia til salgs

Foto: Hansen, Alf Ove (Scanpix)

Nå kan volleyballstjernen Bjørn Maaseide dra inn en halv milliard.

26.11.10 08:33

Elixia-konsernet har 160.000 medlemmer som månedlig betaler for å trene på deres 45 treningssentre. Nå er det rådgiverne i investeringsbanken UBS som skal svette. Banken har fått i oppdrag å finne kjøpere til Treningssenter-kjeden, skriver Dagens Næringsliv.

Hovedakjsonærs vilje
Hovedaksjonæren i Elixia er Norvestor. Private equity-aktøren har som filosofi å satse på og bygge opp selskaper i en periode på fire til seks år for å så høste gevinst. Og nå skal gevinsten fra Elixia høstes.

- Vi har en veldig ryddig og åpen prosess. Det er én for alle, og alle for én. Når man eier noe sammen med et private equity-fond vet man at investorene skal ha tilbake pengene sine. Sånn er businessmodellen, sier Bjørn Maaseide, tidligere sandvolleyballstjerne, Elixias nest største eier og nestleder i styret, til Dagens Næringsliv.

Og han fortsetter:

- Jeg synes ikke dette er kjekt i det hele tatt. Dersom jeg kunne eid Elixia i overskuelig fremtid ville det vært helt fantastisk. Trening og helse er en industri jeg kan veldig mye om, og har vært et av hovedsporene jeg har jobbet med de siste årene.

Rike minoritetskjendiser
På aksjonærlisten finner vi også Celina Midelfart og Stein Erik Hagen. Men i motsetning til Maaseide deler de Norvestors syn på at det tiden er moden for å selge og komme seg videre.

Med et driftsresultat på 169,7 millioner kroner og en prising på opp mot 11 ganger overskuddet vil prisen på Elixia nærme seg to milliarder kroner. Eierne ambisjoner om en pris godt over to milliarder, kommer blant annet fordi årets overskudd ser ut til å bli enda større, skriver Dagens Næringsliv

Elixia har nytt godt av treningsbølgen og vokst de siste årene. Medlemsmassen er over doblet de siste fire årene.Til tross for at Maaseide ikke vil selge, vil salget gi han nærmere 500 millioner kroner.

Om det ikke blir et salg av treningskjeden, kan en børsnotering være et alternativ, ifølge avisen.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.