*Nettavisen* Økonomi.

Ellevill handel i børsrakett

Oslo Børs Børsen Foto: Roald, Berit (Scanpix)

Next Biometrics stiger videre. Kun Statoil er mer omsatt.

16.10.15 10:21

Oslo Børs åpner i positivt terreng fredag etter kraftig oppgang på USA-børsene i går.

Hovedindeksen stiger 0,72 prosent til 619,5 poeng, mens børsene i London, Paris og Frankfurt åpner opp mellom 0,5 og 0,6 prosent.

I Asia stiger også børsene og i oljemarkedet er nordsjøoljeprisen opp rundt en dollar siden i går ettermiddag, til 50,2 dollar per fat.

Vill handel i Next
Blant de mest omsatte selskapene stiger børsraketten Next Biometrics videre. Aksjen er handlet for 73 millioner kroner hittil i dag og kun Statoil er mer omsatt.

Selskapet, som tilbyr sensorer for fingeravtrykksautentisering, er opp nye 10 prosent.

Selskapets voldsomme børsoppgang startet før helgen, etter at det sikret finansiering gjennom en rettet emisjon mot investeringsselskapet Greenbridge Partners, eid av de svenske investorene Melker Schörling og Ola Rollén.

Schörling er ifølge Reuters en av Sveriges mest prominente investorer med store eierandeler i IT-selskapet Hexagon, låsprodusenten Assa Abloy og sikkerhetsselskapet Securitas. Rollén har på sin side eierandel i Fingerprint Cards, et svensk biometriselskap i samme bransje som Next, som har steget hele 800 prosent på Stockholm-børsen i år.

Den siste uken er Next-aksjen opp over 220 prosent.

Bedring for Nordic

Før børs har teknologiselskapet Nordic Semiconductor levert resultater for tredje kvartal.

Selskapet kan vise til bedring både på topp- og bunnlinje og topper i tillegg analytikernes forventninger.

Salget av den trådløse teknologien Bluetooth Smart øker kraftig, til 34,2 millioner dollar i kvartalet fra 18,4 millioner i tilsvarende kvartal i fjor.

Samlet sett havnet inntektene på 53,9 millioner dollar, opp fra 49 millioner i fjor, mens driftsresultatet steg til 10,9 fra 9,8 millioner dollar.

Før skatt steg resultatet i perioden til 12,7 millioner dollar fra 10,2 millioner dollar.

Det er jevnt over enn ventet. Ifølge estimater fra SME Direkt var det ventet inntekter på 53 millioner dollar, driftsresultat på 9 millioner dollar og et resultat før skatt på 8,3 millioner dollar.

Rapporten ser likevel ikke ut til å innfri på børsen, hvor aksjen faller 5 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.