NA24.no

Ellevill rabatt på kjendisvilla

(Finn)
Sist oppdatert:
Høyesterettsdommer snappet Arneberg-villaen til langt under prisantydning.

Den rødmalte trevillaen er tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg.

Bolighandel1: Selg uten megler

Den 360 kvadratmeter store boligen ble tatt i bruk av sine første eiere en måneds tid før det berømte krakket på New York-børsen i slutten av oktober 1929.

Kollen-perle
Lillevannsveien 17 er uten tvil en av de fineste villaene i Holmenkollen.

Etter å ha ligget ute for salg en stund med en prisantydning på 21,5 millioner kroner, ble den til slutt solgt til høyesterettsdommer Arnfinn Bårdsen (45) for 13,2 millioner kroner- hele 40 prosent under prisantydning.

Bårdsen ble utnevnt til høyesterettsdommer i 2007.

Dommerkupp
Han tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1992, og ble dr. juris i 1999 over temaet «Krenkelser og klager : vilkårene for realitetsbehandling av private klager ved Den europeiske menneskerettighetsdomstolen», ifølge Wikipedia.

Bårdsen var dommer ved Gulating lagmannsrett fra 2003 til 2008. Før det var han amanuensis og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen.

I 2008 vedtok Stortinget et gedigent lønnshopp for høyestettsdommerne. 1.250.000 kroner i årslønn skulle lokke landets kremjurister til å ta jobb som dommer i Høyesterett.

«I familien»
Selger av Arneberg-perlen er høyesterettsadvokat Øystein Eskeland (79). Eskeland og kona har bodd i villaen siden 1969.

Eskeland har i mange år vært en sentral aktør i norsk næringsliv. På begynnelsen av nittitallet var han styreformann Storebrand i de dramatiske dagene da konsernsjef Jan Erik Langangen ble sparket i kjølvannet av finanskrisen. Eskeland satt i styret i Kværner da selskapet rundt årtusenskiftet gjorde sitt spektakulære og skjebnesvangre aksjekjøp i den britiske industrigiganten Trafalgar House.

Orkla er ytterligere et norsk industrikonsern som har vært gjenstand for «blodige» maktkamper. Det toppet seg i 2001 med bråket rundt den legendariske Orkla-sjefen Jens P. Heyerdahl for hans befatning med det omstridte salget av Skandias (svensk forsikringsgigant) aksjepost i Orkla. Eskeland hadde dengang den svært innflytelsessrike posisjonen som leder av Orklas bedriftsforsamling.

Eskeland er fortsatt en av styregrossistene i norsk næringsliv med rundt 30 styreverv.

Arnstein Arneberg (1882-1961) er en av landets mest kjente arkitekter. Han har blant annet tegnet Oslo Rådhus og kronprinsparets bolig på Skaugum.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere