Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ellevill spekulasjon i olje

Nederlandske Amstel Securities anslår at de har tapt 30 millioner kroner på svindelen. Amstel har kontorer blant annet i Amsterdam, London og Geneve.
Nederlandske Amstel Securities anslår at de har tapt 30 millioner kroner på svindelen. Amstel har kontorer blant annet i Amsterdam, London og Geneve. Foto: (Montasje: Facebook/Amstel Securities)
Sist oppdatert:
I dag fremstilles den svindelsiktede 26-åringen for varetekt.

Ifølge Finansavisen skal den 26-årige svindelsiktede vestkant-mannen ha vært eksponert i finansmarkedet for én milliard kroner. NA24 skrev onsdag at 26-åringen skal ha hatt et voldsomt sug etter å bli rik. Derfor skal han ha tradet aksjer og andre finanspapirer helt uten egenkapital.

Den nå svindelsiktede aksjetraderen ble avhørt både tirsdag og onsdag, etter at politiet pågrep mannen tirsdag. På bakgrunn av disse forhørene ble det onsdag ettermiddag klart at den 26-årige mannen fremstilles for varetekt. Politiadvokat Christian Stenberg ved Oslo Poitiet opplyser til NA24 at den svindelsiktede aksjeinvestoren Christian Fredrik Aarnes vil bli fremstilt for varetekt torsdag.

Kjøpte aksjer for 100 mill. uten sikkerhet
NA24 skrev tidligere på onsdag at Christian Fredrik Aarnes kjøpte aksjer for 100 millioner uten egenkapital. Nå er den 26-årige mannen siktet for svindel, etter store tap på aksjehandelen.

Aarnes tilhører den innerste i kretsen blant de unge, rike på Oslos vestkant. Han har vokst opp med, og er venner med, arvingene til blant andre Tvenge-, Røkke- og Sundt-familiene.

Det høytflyvende livet, med dyre biler og dyre leiligheter, har nå fått en bråstopp. En rekke meglerhus har tapt store penger på Aarnes, og tirsdag gikk altså politiet til aksjon.

100 millioners tap
Problemene rundt 26-åringe Christian Fredrik Aarnes kom opp til overflaten da meglerhuset Neonet meldte om tap på 4,7 millioner kroner. Meglerhuset meldte samtidig at de hadde tatt sikkerhet i verdiene til 26-åringen.

Neonet er ikke alene. Ifølge Finansavisen skal nederlandske Amstel Securities ha tapt 30 millioner kroner på svindelen, men også DnB Nor Markets og Argo Securities, nåvæende Sparebank 1 Markets, har tapt store beløp på investorens herjinger.

- Han har hatt et enormt behov for å være vellykket. Jeg har opplevd at det har vært et stor gap mellom ambisjonene hans og realitetene, sa en person som kjenner Aarnes godt, til NA24 tidligere på onsdagen.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!