*Nettavisen* Økonomi.

Else Helene (30) napper 90 millioner

Gudmor Else Helene Sundt: Jeg døper deg til «Sundt Flyer». Foto: Johan J. Petersen (NSSR)

En av Norges yngste milliardærer fyller lommeboken.

28.10.09 18:56

- Nedsettelsesbeløpet skal anvendes til tilbakebetaling til aksjeeierne, heter det i en melding fra Brønnøysundregistrene.

Rik arving
Selskapet Helene Sundt ble stiftet desember 2003 og eies i sin helhet av Petter C.G. Sundts datter og arving, Else Helene Sundt.

Selskapet hadde 16,5 millioner kroner i finansinntekter de to siste årene under finanskrisen. Men fikk et ordinært resultat før skatt i fjor på minus seks millioner kroner. Det er bokført eiendeler i hennes investeringsselskap til 1,1 milliarder kroner.

Overkursfondet utgjør hele 853 millioner kroner.

Når arvingen nå frigjør 90 millioner til sin private lommebok utgjør det et forsvinnende lite innhugg i egenkapitalen.

Eiendom
Det er Leiv Askvig som sitter som daglig leder i selskapet. Arvingen sitter selv som styreleder, og har med seg broren Christian Grüner som styremedlem. Han har selskap av Jens Birger Raanaas og eiendomsinvestor Christian Ringnes.

Investeringselskapet har to heleide datterselskaper, som heter Dronningen Eiendom og Lanternen Eiendom. Det eier også 33,5 prosent av Sundt Air Holding.

Norges rikeste
Else Helene Sundt hadde ifølge årets ligning en nettoformue på 665 millioner kroner og betalte 5,6 millioner kroner i skatt. Inntekten ble beskjedne 900.000.

I fjor solgte hun og broren den avdøde skipsrederens privatfly for over 50 millioner kroner. Petter C.G. Sundt gikk bort etter en lengre tids kreftsykdom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.