Else Helene (31) kjøpte hytte til 19 millioner

Foto: (NSSR/Nettavisen/Montasje)

Sjekk ut årets dyreste hyttehandler.

30.12.10 12:28

Else Helene Sundt (31) er en av Norges rikeste kvinner.

SELGE HYTTA? Finn megler

Med en formue på 665 millioner kroner, har hun neppe hatt problemer med kjøpet av Gåsøya-perlen til 19 millioner kroner.

Rederpenger
Else Helene Sundt er datteren til avdøde skipsreder Petter C.G. Sundt, som sammen med sin fetter Morten Bergesen bygde opp tankrederiet Bergesen.

Da fetterne solgte rederiet til asiatiske World Wide Shipping, innkasserte Petter Sundt rundt to milliarder kroner.

Gåsøya
Den hvite strandperlen Else Helene Sundt og Randulf Alexander Bull har kjøpt ligger i Måkeveien, på nordøst-spissen av Gåsøya, en av de større øyene i Oslofjorden.

Her har flere notabiliteter sitt landsted. Blant dem er en annen rederarving, Anders Wilhelmsen, og Tove Kvammen Midelfart.

Bare et par av fritidseiendommene omsatt i år var dyrere enn Sundts på Gåsøya: Det var den mye omtalte Villa Haga på Larkollen, som etter lengre tid ble solgt for 21 millioner kroner på tvangssalg.

Da hadde den lenge ligget til salgs med en prisantydning på 29 millioner kroner. Kjøper var eiendomsinvestor Johan Peter Meidell. Bare fire år tidligere gikk den gamle trevillaen for 25 millioner.

Larkollen
Salget av Villa Haga er betegnende for de siste årenes nedtur i eiendomsmarkedet. Finanskrisen satte en effektiv stopper for nye prisrekorder - også i fritidsboligmarkedet.

Før finanskrisen ble det omsatt flere strandeiendommer til over 25 millioner kroner. Fjellmeglerne opplever også et tråere luksussegment. Ingen av de dyrere handlene Nettavisen har sett på er fjellhytter.

Trått på fjellet
- For det første er spekulantene borte. Ingen har våget å sette i gang byggeprosjekter i denne prisklassen. For det andre er det klart at vi har hatt en korreksjon i markedet, sier hyttemegler Christian Haatuft på Geilo til Nettavisen.

Han har solgt fire-fem hytter i prisklassen rundt 10 millioner, men ingen dyrere.

Terra-megler Stig Svartor er vant med pengesterke kjøpere på Hafjell. Men heller ikke han har solgt hytter til over 10 millioner i år.

LES OGSÅ: Prøver på prisrekord

- Det er ikke så mye nyrike folk. De som har penger, har også hytte fra før, sier Svartor til Nettavisen.

Svartor tror ikke har vært så mange fete aksjebonuser på hovedstadens unge meglere den siste tiden.

Begge meglerne understreker imildertid at markedet for normalhyttene er bra. Haatuft og hans kolleger har solgt 150-160 hytter i år. Det er 50-60 fler enn i kriseåret 2008.

Finansmannen Thor Johan Furuholmen (37) kommer høyt på årets liste etter å ha kjøpt et landsted i Kragerø til 20 millioner kroner.

Foto: (Finn.no)

Furuholmen har tjent store summer som hedgefondforvalter. Ifølge finansbladet Kapital er han god for 890 millioner kroner.

Furuholmen bygde for noen år siden en av landets mest eksklusive eneboliger på Bygdøy i Oslo. Prisen skal ha vært 120 millioner kroner, noe som gjør den til en av tidenes dyreste boliger her til lands.

Daglig leder Jørgen Erland Pettersson hos Krogsveen på Tjøme sier til Nettavisen at han har omsatt noen strandeiendommer i år i prissjiktet over 10 millioner.

- Men jeg har ikke solgt noen over 15 millioner, sier han til Nettavisen.

Pettersson sier at flere av de dyreste hytteeiendommene ved sjøen ikke dukker opp som fritidsboliger i eiendomsregisteret. Årsaken er at enkelte helårsboliger ved sjøen selges som fritidsboliger.

Det har i år vært markedsført en rekke slike eiendommer. Dette gjelder særlig de dyre og eksklusive områdene i kommuner som Tjøme, Nøtterøy og Sandefjord. Disse kommunene har ikke boplikt.

Her er noen flere større hyttehandler i 2010:

Hvor

Kjøper

Pris

Høvåg, Blindleia ved Lillesand

Reme-familien (entrprenører)

16 mill.

Tjøme, Strandaveien 29

Kristoffer Olsen, forretningsmann

17 mill.

Sandefjord, Herreportveien 148

Ole Jørgen Smedsrud, millionær på russeeffekter

12 mill.

Kragerø, Buvikveien 16

Einar A. Sissener, forretningsmann

11 mill.

Kragerø

Jan Gunnar Greftegeff, eiendomsinvestor

11 mill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag