Gå til sidens hovedinnhold

Ementor knaller til

IT-konsernet Ementor overrasker med sterkere tall enn ventet i andre kvartal

Ementor, som er det ledende it-infrastrukturselskapet i Norden, kan vise til en klart bedre utvikling enn hva analytikerne hadde ventet i andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke overraskende gjør det at konsernsjef Jo Lunder og ledelsen er fornøyd med den nye kursen de har staket ut for konsernet. Konsernet har det siste året viste en kraftig ekspansjon etter å ha ristet av seg flere år med vanskeligheter.

- De positive resultatene i de to første kvartalene av 2007 bekrefter at den strategiske kursen som selskapet har staket ut, er levedyktig, skriver selskapet i rapporten for andre kvartal.

Vil kjøpe mer
Så langt i år har «nye» Ementor gjennomført fem oppkjøp, og selskapet er sultne på mer.

- Det nordiske markedet er videre preget av fragmentering og mange små aktører, noe som gir interessante oppkjøpsmuligheter, skriver Ementor.

Ementor anslår basert på tall fra IDC, sin markedsandel i Norden på omkring 10 prosent, til tross for at de er den ledende aktøren.

- Markedsutsiktene er gode for konsernets fokusområder,og det er gode utsikter til å forbedre posisjonen som ledende leverandør av IT-infrastrukturprodukter og -tjenester i Norden, heter det.

Overraskende sterke tall
Ementor omsatte i andre kvartal for 3.415 millioner kroner, som er en økning på 6,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Her hadde analytikerne ifølge TDN Finans ventet 3,122 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, lød på 116 millioner kroner, også det godt over analytikernes forventninger på 98 millioner.

Det rene driftsresultatet steg med 40,9 prosent i forhold til samme periode i fjor til 85,5 millioner kroner. Her lå konsensus på 76 millioner kroner. Resultat før skatt fulgte samme trend og endte på 73,8 millioner, mot ventet 66 millioner.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus