Gå til sidens hovedinnhold

Ementor selger, Topnordic kjøper

Det er skjer mye i Ementorkonsernet.

Ementor Norge selger driftsvirksomheten i Informatikk Norge til Ergo Group.

NA24 - din næringslivsavis

Den Ålesund-baserte virksomheten består av totalt 15 personer, og hadde en omsetning på 15 millioner kroner i 2006. Overføringen skjedde den første juli, og Ergo Group betaler 13 millioner for den. Beløpet kan komme til å økes til 20 millioner, basert på resultatene fra virksomheten i de neste 18 månedene.

Informatikk Norge var driftsvirksomheten i Informatikk holding, som Ementor kjøpte i april 2007.

I forbindelse med salget har Ementor og Ergo Group også inngått en avtale om samarbeid på IBMs iSeries teknologi i Norden.

Samtidig har danske Topnordic, en annen del av Ementorkonsernet kjøpt det danske selskapet Calbux, som har sin virksomhet innen optisk kommunikasjon. Dette betaler de 10 millioner danske kroner (10,7 millioner norske). Åtte betales kontant ved overtakelse, mens resten er basert på selskapets prestasjoner den nærmeste tiden.

Calbux har 35 ansatte, og hadde en omsetning på 40 millioner danske kroner (42,8 millioner norske) i 2006. Selskapet utvikler, prosjekterer og installerer optiske kommunikasjonsløsninger for virksomheter over hele Danmark. Forventet årlig driftsresultat er på fire millioner danske kroner. Overtakelsen skjer 2. juli.

Reklame

Husker du disse to idiotene?