NA24.no

EMGS svinger sparekniven på nytt

EMGS sitt skip Boa Galatea.
EMGS sitt skip Boa Galatea. Foto: EMGS
Sist oppdatert:
Nye kutt skal gi innsparing på 300 millioner kroner.

Oljeserviceselskapet EMGS varsler nye kostnadskutt, noe som innebærer en reduksjon i antall fartøy.

Tiltakene, som skal redusere årlige driftskostnader med rundt 35 millioner dollar, tilsvarende rundt 300 millioner kroner, blir iverksatt umiddelbart, opplyser EMGS i en børsmelding.

Tiltakene kommer som følge av utfordrende markedsforhold i oljeserviceindustrien, som er rammet av oljeselskapene innstramminger etter oljeprisfallet.

- Nøkkelelementene i programmet er en reduksjon i fartøyskapasiteten med ett fartøy, fra tre til to fartøy, og en korresponderende reduksjon i de globale arbeidstakerkostnadene, skriver EMGS.

De nye kuttene kommer i tillegg til tiltakene annonsert i første kvartal.

- Basert på utviklingen i inntekter så langt i 2015, så vel som utsiktene for resten av 2015 og 2016, har selskapet besluttet å implementere ytterligere kostnadsreduksjoner.

Resultatene fra de samlede innsparingstiltakene iverksatt i 2015 er ventet å beløpe seg til 70 millioner dollar, som reduserer årlige driftskostnader til under 100 millioner dollar.

Selskapet vil ta restruktureringskostnader på rundt 2,8 millioner dollar, hvorav 1,5 millioner dollar tas i tredje kvartal og 1,3 millioner tas i fjerde kvartal.

I tillegg tar selskapet en avsetning på 4,4 millioner dollar i tredje kvartal knyttet til tap på charter-avtaler.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere