Gå til sidens hovedinnhold

EMGS taper og hyrer

Oljeserviceselskapet har hyret Goldman Sachs til strategisk gjennomgang

Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) Vil nå vurdere sine strategiske alternativer for ytterligere kommersialisering av sin virksomhet innen geotekniske studier for oljebransjen basert på elektromagnestiske data.

NA24 - din næringslivsavis

Nyheten kommer samtidig med at selskapet melder at det har tapt tre patenter i Storbritannia etter en avgjørelse i High Court i London.

Tapte
Det er det store internasjonale oljeservicekonsernet Schlumberger som står bak patentsaken.

EMGS har ikke opplyst hva patentene gjelder, utover at de gjelder teknologi tilknyttet elektromagnetisk geoteknikk, som er et område innen havbunnsutforskning etter hydrokarboner som selskapet er ledende på. Patenttapet gjelder også kun britisk farvann. EMGS sitter med 115 patenter i 32 jurisdiksjoner verden over og har inne 130 søknader i 26 jurisdiksjoner.

- Etter dagens kjennelse, som er åpen for anke, fortsetter vår patentposisjon å være sterk. Selv om beslutningen er skuffende, sier styreleder Bjarte Bruheim i EMGS i en kommentar.

Hyrer Goldman
EMGS’ beslutning om å hyre inn investeringsbanken Goldman Sachs er tatt sammen med rådgivere i Warburd Pincus LLC.

- Vi har også annonsert i dag beslutningen til styret om å gjennomføre en strategisk gjennomgang. Dette skrittet er en del av vår pågående strategi for å fullt ut utforske de kommersielle mulighetene skapt av vår EM-teknologi, sier Bruheim.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe