NA24.no

En asiatisk miks

Sist oppdatert:
De asiatiske markedene endte blandet onsdag etter at yenen styrket seg mot dollar.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De store indeksene i Singapore og Sør-Korea ledet fremgangen for plussindeksene, mens japanske Nikkei tapte seg på valutastyrkingen.

NA24 - din næringslivsavis

Ettersom yenen styrket seg ble det nedgang i flere av eksportleverandørene til USA. Denne nedgangen ble ledet av de viktige asiatiske aksjene Honda Motor og Sony Corp.

Indeksene
Australias S&P/ASX 200-indeks satte faktisk ny sluttnoteringsrekord i dag etter at det ble en stigning på 0,6 prosent til 5.416,40 poeng. Det var aksjene fra kontinentets gruve- og bankindustri som ledet an i fremgangen.

Japans Nikkei 225-indeks datt med 0,2 prosent til 16.375,26 poeng, mens den bredere Topix-indeksen steg med 0,3 prosent til 1.622,51 poeng.

Sør-Koreas Kospi-indeks klatret 0,7 prosent og aksjer notert på Singapores Straits Times-indeksen reiste seg 0,9 prosent.

Hong Kongs Hang Seng-indeks steg med 0,8 prosent, mens Taiwans Weighted Price-indeks falt med 0,1 prosent.

Fredagens harde nedsalg i Hong Kong vitner bare om en sunn korreksjon i markedet.

Visestyrelederen i det Hong Kong-baserte meglerhuset South China mener at det er mye likviditet i markedet og at de kjøpelystne investorene er fornøyde, ifølge Marketwatch.

Nordsjøoljen med levering i desember koster 58,56 dollar ved råvarebørsen i London.

Klikk her for å følge oljeprisen

Svakere amerikansk tillit
Både forbrukerne og innkjøpssjefenes tillit falt litt tilbake i USA i oktober.

Innkjøpssjefene er fortsatt optimistiske, men er ikke like konfortable med fremtiden som økonomene hadde ventet. I følge en undersøkelse fra de Chicago kom innkjøpssjefsindeksen inn på 53,5 poeng, mens det var ventet å ende på 58 poeng.

De amerikanske meglerne registrerte at dagens tall ikke var all verden.Foto: SCANPIX

Samtidig kom det en undersøkelse som viser at forbrukernes tillit var noe svakere i oktober enn ventet. Tall fra USA viser at tillitsindeksen endte på 105,4 poeng, mens den var ventet å lande på 108 poeng

- Vi har sett noe gevinstsikring de siste dagene og på den samme tiden har ikke kjøperne vært like aggressive. Men jeg har ikke følelsen av at investorene er for bekymret med hva de har sett på den økonomiske fronten selv om forbrukernes tillit var svakere enn ventet, sier Michael Malone, traderanalytiker hos Cowen & Co., til Marketwatch.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere