NA24.no

En av ti uten jobb

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ledigheten i eurosonen har blitt tosifret.

Fredag kom det ferske tall fra det europeiske statistikkbyrået. Den viser at ledigheten nå ligger på ti prosent for de 16 medlemslandene i eurosonen, og at veksten er tilbake i økonomien.

Bruttonasjonalproduktet for eurosonen står på 0,4 prosent i tredje kvartal. Dette er i tråd med forventningene.

Tallene viser samtidig at utviklingen for bruttonasjonalproduktet lå på minus fire prosent på årsbasis. Dette er en opprevidering fra et fall på 4,1 prosent. Forventningene i forkant lå på en årlig vekst på 4,1 prosent.

Statistikkbyrået til EU har også kommet med en oversikt over hvor mange som sto uten jobb. I november lå arbeidsledighetsraten på 10 prosent. Det tilsvarer en oppgang fra 9,9 prosent i oktober. Økonomene ventet ifølge Dow Jones Newswire at nivået på 9,9 prosent.

Arbeidsledigheten i eurosonen ligger nå på det høyeste nivået siden august 1998. I november økte antallet arbeidsledige med 102.000 samlet er mer enn 15,7 millioner innbyggere i de 16 landene arbeidsledige. I løpet av ett år har rundt tre millioner mistet jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere