NA24.no


MANGE REISTE BORT: Hver fjerde person i Oslo reiste bort fra byen i julen. Samtidig var det en voldsom vekst i befolkningstettheten i Innlandet, viser en ny testanalyse fra Telenor. Illustrasjonsfoto: Scanpix
MANGE REISTE BORT: Hver fjerde person i Oslo reiste bort fra byen i julen. Samtidig var det en voldsom vekst i befolkningstettheten i Innlandet, viser en ny testanalyse fra Telenor. Illustrasjonsfoto: Scanpix

En firedel rømte hovedstaden i juleferien

Sist oppdatert:
Hver fjerde person i Oslo reiste bort fra byen i julen. Samtidig var det en voldsom vekst i befolkningstettheten i Innlandet, viser en ny testanalyse fra Telenor.

Telegigantens forskningsmiljø har ved hjelp av mobilsignaler skaffet seg oversikt over bevegelsesmønstre og utfartstrafikk i høytiden.

De ferske tallene viser at mange vraket storbyen til fordel for utenlandsferie eller et værutsatt vinterfjell.

– Ikke overraskende trekker vi ut av byene i høytidene. Over en firedel av hovedstadsfolket forlot storbyen i rom julen. Det er en vært stor folkevandring både til fjells og til utlandet, sier forsker Gro Nilsen i Telenor Research.

Les også: Sterke reaksjoner etter at barnehage var på slakting av reinsdyr

Artikkelen fortsetter under.

1. og 2. juledag var det en nedgang i antall mobilsignaler i Oslo på 26 prosent. Også i Bærum forlot over 20 prosent hjemstedet i rom julen.

Blant kommunene med størst økning finner man Sirdal i Vest-Agder, som hadde en folkeøkning på mellom 270 og 470 prosent fra julaften til 1. nyttårsdag.

Veksten i Eidfjord i Hordaland var på mellom 200 og 450 prosent i samme periode, mens Bykle kommune i Aust-Agder hadde 230 til 260 prosent flere folk i nyttårshelgen.

Les også: Boligprisene opp i fjerde kvartal

Mobilsignalene kan også brukes til å se hvor mange nordmenn som tilbrakte juleferien i utlandet.

Telenor forteller blant annet om en halvering av kunder som har vært i Sverige, 50 prosents stigning av amerikafarere og dobbelt så mange som feiret nyttår i Thailand. (©NTB)

Les også: Studie: Sjokolade er den beste medisin mot hoste

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere