NA24.no

En god måned i Asia

Juni ble nok en positiv måned.

Investorer kan se tilbake på nok en måned med økte aksjekurser.

NA24 - din næringslivsavis

Morgan Stanleys Asia-indeks la på seg 0,6 prosent til 152,84 prosent. Dermed ender indeksen i positivt terreng med 1,7 prosent for juni. Dette er den niende strake måneden med stigning, noe indeksen aldri har opplevd siden den ble opprettet i 1987.

Nikkei 225 i Japan steg 1 prosent til 18.111,37. For femte gang på rad ble det publisert tall som viste at japanske husholdninger økte sitt månedlige pengeforbruk. Det økte med 0,4 prosent i mai. Samtidig holder arbeidsledigheten på 3,8 prosent, det laveste nivået på ni år. Sammen tyder dette godt for det innenlandske konsumet.

Eksportørene fortsetter stigningen
Når yenen i tillegg svekket ytterligere seg førte dette til at storeksportør Toyota steg med to prosent, til det høyeste nivået på tre måneder.

Yuuki Sakurai, som forvalter 32 milliarder dollar ved Fukoku Mutual Life Insurance i Tokyo, forteller Bloomberg News at det at eksportørene slår markedet «er en trend som kommer til å fortsette en stund til».

Fall i Kina
Alt var så imidlertid ikke like lyst ut. Fredag morgen kunne den notorisk volatile CSI 300 indeksen i Kina notere seg et fall på 3,6 prosent. Nedgangen skyldes bekymring for at tegnene på en økende økonomisk vekst vil gi høyere renter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere