NA24.no

En hårsbredd fra kutt i superrenten

Foto: SPK.
Sist oppdatert:
Så nære var landets billigste lånerente fra å bli kuttet ytterligere.

Så ble det ikke noe av, rentekuttet NA24 varslet i en artikkel fredag 30. desember.

Offentlige ansatte får boligån i Statens pensjonskasse (SPK) der renten i øyeblikket er rekordlave 2,72 prosent.

Renten bestemmes av tviklingen i renten på statskasseveksler siste to måneder. På bagkrunn av utviklingen i november og siste del av desember var det mye som tydet på at SPKs rente ville bli kuttet. Nå er tallene kommet og viser at det var på håret.

Manglet 0,01 prosentpoeng
Desverre for SPLs kunder manglet det 0,01 prosentpoeng.

Den effektive renten på statskasseveksler endte på 2,01 prosent. Inkludert en margin på 0,5 prosentpoeng får vi tallet 2,51 prosent. For at SPKs rente skal kuttes må differansen mellom eksisterende utlånsrente og effektiv rente inkludert margin på statskassevekslene være minst 0,25 prosentpoeng. Det skilte ergo 0,01 prosentpoeng for lite.

Fremdeles billigst
Trøsten for de omlag 46.000 boliglånskundene i SPK er at eksisterend boliglånsrente på 2,72 prosent fremdeles er landets beste boliglånsrente - og det med god margin som tabellen under viser.


Tabellen viser billigste boliglån på to millioner kroner, finansieringsgrad 67 prosent og nedbetaling over 25 år. Kilde: Finansportalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere