NA24.no

En spøk er verdt 10 milliarder - mens en ullen nyhet doblet verdien på Kodak over natta

FILE PHOTO: Bitcoin (virtual currency) coins placed on Dollar banknotes, next to computer keyboard, are seen in this illustration picture, November 6, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
FILE PHOTO: Bitcoin (virtual currency) coins placed on Dollar banknotes, next to computer keyboard, are seen in this illustration picture, November 6, 2017. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo Foto: Dado Ruvic (Reuters)
Ordet kryptovaluta er nå like hot som "dot com" var for noen år siden.

Kryptovaluta er det store buzz-ordet fremfor noe for tiden. Bitcoin har tross et voldsomt prisfall siden desember vært selve drivkraften, men teknologien ser ut til å være den nye dotcom-bølgen for investorer.

Prisen på én bitcon ligger nå på 13.600 dollar, noe som verdsetter hele systemet til 229 milliarder dollar. Det tilsvarer et par norske statsbudsjett.

Prisen på den nest mest kjente kryptovalutaen Ethereum er på sin side på en all-time-high, med en pris på 1313 dollar - opp fra rundt 300 dollar i november.

Men det skjer veldig mye i kjølvannet av disse to store.

Mer enn doblet verdien over natta

Tirsdag annonserte den falne kjempen Kodak at de skulle lansere sin egen cryptovaluta med navn KodakCoin. De skal ha en lansering (ICO) av løsningen i slutten av måneden, og ifølge Kodak de digitale pengene grunnlaget for en slags automatisk rettighetshåndheving av bilder på nettet.

Nøyaktig hvordan det fungerer er uklart, men da nyheten ble kjent kastet investorene seg over selskapet. Omsetningen gikk til himmels og verdien t verdien av hele selskapet seg over natten.

Prisen på Kodak-aksjer skjøt til himmels da det ble kjent at de ville satse på en egen digital valuta.

Tirsdag morgen kostet en aksje i Kodak ganske nøyaktig 3 dollar, nå er prisen 6,85 dollar.

Dogecoin var en spøk som har eksplodert i verdi.

Spøk verdt 10 milliarder kroner

Og det er virkelig slik at alt som handler om cryptovaluta og såkalt "block chain" for tiden tiltrekker seg investorer nærmest helt ukritisk.

I slutten av 2013 ble det lansert en tulle-kryptovaluta basert på en såkalt meme av en hund. Rundt disse tider var det mange som gjorde slikt bare for å lære litt om teknologien bak.

Utviklingen av Dogecoin stoppet opp for et par år siden, og grunnleggerne har hoppet av lasset. Likevel har Dogecoin levd videre i obskuriteten.

Og mens investorer har kastet seg over forskjellige former for digital valuta, har de også flokket til denne tulleløsningen fra midten av desember.

- Det sier mye om tilstanden i kryptovaluta-verdenen generelt når en valuta med en hun som logo, som ikke har fått en oppdatering på over to år, har en markedsverdi på over en milliard dollar, sa grunnlegger Jack Palmer i forrige uke til Coindesk.

I helga passerte totalverdien av tullepengene to milliarder dollar.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere