NA24.no

Enda en børsrekord

(scanpix)
Oslo Børs er i kanonform tirsdag.

Festen fortsetter på Oslo Børs tirsdag, etter at hovedindeksen var oppe på ny toppnotering. Indeksen krøp over 503-nivået, og ny «alle tiders høy» er nå på 503,13 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Rett før lunsj var indeksen på 502,80 poeng, godt hjulpet av en sterk oljepris og positiv stemning på de internasjonale børsene. I Europa var det oppgang på 12 av 16 børser, og både Frankfurt- og London-børsen var svakt opp.

Sterk oljepris
Prisen på nordsjøolje fortsetter å holde seg på meget sterke nivåer. Før lunsj var brent-prisen på 70,20 dollar. Det var leveringsproblemer av olje etter at en storm herjet i den persiske bukt.

Ellers var det opptur for tungvekterne på børsen. Statoil, Telenor og Rec løftet seg klart i tirsdagens handel.

Oljemyggen og problemselskapet CanArgo fortsatte å stige kraftig i amerikansk handel mandag kveld etter et lite rally også fredag. Det er fortsatte ingen nyheter ut fra selskapet, som endte rett over 5 kroner på Amex. Før lunsj var denne aksjen opp 5,8 prosent til 4,96 kroner.

Programvareselskapet Mamut avholder kapitalmarkedsdag tirsdag og har i den forbindelse uttalt nye ambisiøse vekstmål. Selskapet vil over tre til fem år doble omsetningen og samtidig øke driftsmarginen betydelig fra dagens nivåer. Aksjekursen til selskapet steg solide 12,7 prosent til 18,70 kroner, og det var relativt god handel i aksjen.

It-forhandleren Komplett har offentliggjort den seneste månedsomsetningen, og tallene viser en markert økning. Investorene så ikke ut til å bry seg om tallene.

Taperne
På taperlisten var IT-selskapene Birdstep, Fast og Opera høyt oppe. De tre sliter med å bryte igjennom støyen fra de mange oljeselskapene på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere