*Nettavisen* Økonomi.

Enda en D-dag for Media Norge

Det hjelper lite at Schibsted varsler å selge aksjeposten i Adresseavisen, det nytter ikke forholde seg til.

I løpet av mandagen kan alle parter som føler seg berørt av den planlagte Media Norge-fusjonen komme med uttalelse til Medietilsynet.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilsvarene kommer
Mandag formiddag har tilsynet mottatt tre brev. Et fra Norsk Journalistlag, et fra en privatperson og et fra Mediebedriftenes Landsforening som sier de ikke vil uttale seg i det hele tatt. Det er ventet at flere uttalelser vil komme utover dagen.

- Det er vanskelig å si hvor mange som kommer, sier områdeleder i Medietilsynet, Gudbrand Guthus, til NA24 Propaganda.

Regelen om at ingen kan eie mer enn 33,3 prosent av det nasjonale dagsopplaget har lenge vært fokuset for å få Media Norge-fusjonen godkjent i Medietilsynet. Derfor har Schibsted varslet at mediekonsernet vil selge sin aksjepost i Adresseavisen. Det vil bringe selskapet innenfor det medieeierskapsloven tillater.

Uansett hjelper det enn så lenge ikke i forhold til å få Medietilsynets velsignelse.

Flere interessenter
- Jeg vil ikke begynne å spekulere akkurat nå, vi må se på hva som kommer inn av uttalelser. Uansett vil ikke vi ta hensyn til dette, for det er bare et varsel om å selge, derfor er det for vagt til at vi kan ta hensyn til det – det blir for uforpliktende fra Schibsted, sier Guthus.

- Dette er en diskusjon som vi regner med å ta med tilsynet når vi møtes, sier konserndirektør i Media Norge, Birger Magnus, til NA24 Propaganda.

Å selge aksjeposten er ikke fritt frem. Før helgen varslet Guthus at Medietilsynet vil ha et ord med på laget, for å unngå at Schibsted selger aksjene til eiere som står Schibsted for nært. Blant potensielle kjøpere er Adresseavisen selv som har mandat til å kjøpe 10 av de 34,3 prosentene av mediehuset Schibsted sitter på. Andre er investorene Terje Roll-Danielsen og Odd Reitan.

Også svenske investorer er det blitt spekulert i om kan være interessert i aksjeposten. Deriblant tidligere eier i Stavanger Aftenblad, Stig Fredriksson.

- Hvem som vil kjøpe posten vil jeg ikke gå i detaljer om, men det er snakk om både lokale, nasjonale og internasjonale interessenter, sier Magnus.

Hektisk sommer
Enn så lenge må investorene sverme rundt aksjeposten noen uker til.

- Vi har etablert en salgsprosess og renger med at vi i løpet av første uken i juni vil ha kandidatene klare. Vi håper at det er flere kjøpere, det påvirker jo prisen, sier Magnus og ler.

Med kjøperne klare i juni kan det bety at det vil bli hektisk for både Media Norge og Medietilsynet.

- Vi skal nå skrive et varsel til partene hvor vi, gitt hvis vi vil gå videre, invitere til møte med fusjonspartnerne. De får mulighet til å svare på dette varselet, holde samtaler og komme med endelig vedtak – det håper vi skjer i løpet av juni, sier Guthus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.