NA24.no

Enda farligere å svindle på skatten

Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
I helgen fikk norske skattemyndigheter et nytt verktøy i kampen mot skattesvindlere.

En stort global database over selskaper som er registrert i skatteparadiser ble åpnet i helgen. Det skriver VG mandag.

Journalister i 46 land har samarbeidet om et enormt graveprosjekt: I helgen la The International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) ut en database med 2,5 millioner datafiler. Den viser investorer de har funnet, som har registrerte virksomheter i såkalte skatteparadiser.

VG har funnet flere nordmenn og norske selskaper på listene, men bare nordmenn knyttet til De britiske jomfruøyene

Skattedirektør Svein Kristensen er glad for den nye databasen, men sier listene ikke gir noen grunn for å fremme mistanker mot dem som står der.

- Det er fullt lovlig å registrere seg i slike skatteparadiser, så lenge man ordner det skattemessige med norske skattemyndigheter, sier Kristensen til VG.

Skattedirektøren er likevel glad for å få slike lister, fordi det kan gi dem kunnskap om selskaper i skatteparadiser de ikke har dialog med.

Den norske amnestiordningen passerte i første kvartal et innberettet beløp på 30 milliarder kroner det skal betales skatt av, fra angrende syndere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere