NA24.no

Endelig ble de venner

Foto: Peter Morgan (AP)
Sist oppdatert:
Amerikansk gigant har lenge forsøkt å sluke søt brite, nå er budet sukret nok.

Merkevaregiganten Kraft har endelig klart å få med seg ledelsen og styret i den britiske godteriprodusenten Cadbury i forbindelse med oppkjøpsforsøket.

Budet på 840 pence per aksje priser Cadbury til 19,5 milliarder dollar, og er en betydelig økning av de tidligere forsøkene. Kraft har i månedsvis jobbet iherdig på få med seg styret og ledelsen i Cadbury, men har frem til nå kun møtt motstand i sine forsøk.

Budene som har kommet frem til nå har fått merkelappen fiendtlige og beskyldninger om at amerikanerne forsøker å stjele det britiske selskapet.

Motstanden har også kommet fra egne rekker. Storaksjonær og en av verdens rikeste, Warren Buffett, har kritisert Kraft for å være for aggressive og ivrige etter å sluke Cadbury, og vært bekymret for finansieringsløsningen som vil vanne ut de eksisterende aksjonærene i Kraft.

Aksjonærene i Cadbury vil få 500 pence i kontanter og 1874 Kraft-aksjer per aksje de eier. Det tilsvarer en premie på 50 prosent før den første interessen fra Kraft ble kjent i september i fjor.

Kursen i Cadbury stiger nærmere fire prosent i London

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere