Gå til sidens hovedinnhold

Endelig ble de venner

Amerikansk gigant har lenge forsøkt å sluke søt brite, nå er budet sukret nok.

Merkevaregiganten Kraft har endelig klart å få med seg ledelsen og styret i den britiske godteriprodusenten Cadbury i forbindelse med oppkjøpsforsøket.

Budet på 840 pence per aksje priser Cadbury til 19,5 milliarder dollar, og er en betydelig økning av de tidligere forsøkene. Kraft har i månedsvis jobbet iherdig på få med seg styret og ledelsen i Cadbury, men har frem til nå kun møtt motstand i sine forsøk.

Budene som har kommet frem til nå har fått merkelappen fiendtlige og beskyldninger om at amerikanerne forsøker å stjele det britiske selskapet.

Motstanden har også kommet fra egne rekker. Storaksjonær og en av verdens rikeste, Warren Buffett, har kritisert Kraft for å være for aggressive og ivrige etter å sluke Cadbury, og vært bekymret for finansieringsløsningen som vil vanne ut de eksisterende aksjonærene i Kraft.

Aksjonærene i Cadbury vil få 500 pence i kontanter og 1874 Kraft-aksjer per aksje de eier. Det tilsvarer en premie på 50 prosent før den første interessen fra Kraft ble kjent i september i fjor.

Kursen i Cadbury stiger nærmere fire prosent i London

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her