*Nettavisen* Økonomi.

Endelig Egg & Bacon

Foto: (KRT/BULLS)

Gilde og Prior knuste konkurranseegget og fikk ja.

05.10.06 21:49

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Fusjonen mellom Gilde og Prior er ikke i strid med konkurranseloven, og Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD) har i dag godkjent fusjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet får navnet Nortura, men Gilde og Prior vil fortsatt være merkevarene forbrukerne møter i butikken.

- Til beste for forbrukerne
- Det er svært gledelig at myndighetene godkjenner fusjonen mellom Gilde og Prior. Sammenslåingen er til beste for forbrukerne, viktig for Norge og nødvendig for landbruket, sier styrelederne Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt og Rune Haram i Prior Norge i en felles melding.

Selskapet vil ha 7.000 arbeidsplasser i 41 kommuner fra Kvinesdal i sør til Karasjok i nord.

- Fusjonen er viktig for de 30.000 bøndene over hele Norge som er andelseiere i og leverandører til Gilde og Prior. Sammenslåingen er et offensivt grep i en tid da stadig flere internasjonale matvaregiganter er på vei inn i det norske markedet, skriver de i meldingen

Etableres raskt
Gilde og Prior vil bruke de neste ukene til å få fusjonen juridisk på plass. Det nye selskapet vil være formelt etablert i løpet av november. Fra januar 2007 vil den praktiske gjennomføringen av Nortura-fusjonen være i full gang. Fusjonsgevinsten på 130 mill kr skal tas ut over en tre-års periode, opplyser de nyfusjonerte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag