NA24.no

Endelig for AF Gruppen

Fikk den endelige kontrakten på plattformfjerning for Shell.

AF Gruppen melder mandag at konsernet har signert en endelig avtale med Shell U.K. Limited (Shell) om fjerning og gjenvinning av seks plattformer ved Indefatigable olje- og gassfelt på britisk sektor i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed har intensjonsavtalen som ble inngått i september i fjor fått en positivt utfall for AF Gruppen. Avtalen har en verdi på i overkant av 200 millioner kroner for det norske entreprenørselskapet.

Det er AF Gruppens miljøvirksomhet, AF Decom Offshore, som vil utføre arbeidet.

Forberedelse av arbeidet med demontering av plattformene vil starte i februar 2009. Prosjektet har en varighet på tre år.

AF Decom Offshore vil som en del av arbeidet gjenvinne rundt 13 000 tonn stål og utstyr fra Inde plattformene.

- Dette er et viktig fjerningsoppdrag for AF Gruppen på britisk siden av Nordsjøen. Avtalen styrker vår strategiske satsing på miljø og er en viktig anerkjennelse av vår kompetanse på sikker demontering og gjenvinning av petroleumsinstallasjoner internasjonalt. Arbeidet legger grunnlaget for ytterligere vekst innenfor vår miljøvirksomhet i Nordsjøen, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere