Gå til sidens hovedinnhold

Endelig kom snøen

Etterlengtet snø har omsider gjort skistedene klare for storinnrykk.

Vinteren i Alpene har så langt vært preget av skirenn som har blitt avlyst eller flyttet. Alpene har vært grønne og grå, istedet for hvite og myke.

NA24 - din næringslivsavis

OECD kommer i februar med en rapport om at vintersportsstedene i Alpene kan gå strammere tider i møte. Varmere klima blir også en trussel mot økonomien til en rekke vinterbyer i Frankrike, Tyskland, Italia, Østerrike og Sveits.

Men i dette øyeblikket kan de som driver skistedene puste lettet it. Snøen daler ned over fjellene. Nå ligger det 120 cm snø på de beste stedene - det er på toppene i Kaprun/Kitzsteinhorn, skriver Business.dk.

I Norge er det bare fire skisteder som har over en meter snø - Røldal, Voss Fjellandsby, Sogn Skisenter og Haukelifjell. Det store norske skistedet Hemsedal har vært preget av svært varierende forhold så langt denne vintersesongen, men det har likevel vært blant de bedre stedene i Sør-Norge, noe som har resultert i busslaster med skiturister blant annet fra Norefjell.

Skisteder både i Alpene og Norge bør begynne å tenke på alternative inntektskilder nå som havene blir varmere, og snøforholdene blir mindre sikre.

Det loves snø også fremover, både i Alpene og i den norske fjellheimen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley