Gå til sidens hovedinnhold

Endelig over magisk grense

Oslo Børs stormer forbi 400 poeng etter et solid børshopp.

Drevet av sterk utvikling i aksjemarkedene i USA og Asia stiger Oslo Børs rett fra start.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen klatrer 2,90 prosent til 406,70 poeng. Dermed er Oslo Børs over den psykologiske grensen etter fire hele dager under.

Skatteletter fra Bush-administrasjon som en del av en rekke tiltak som skal stimulere den amerikanske økonomien ser ut til å vekke appetitten på aksjer igjen. Sammen med andre tiltak som lettelser til bedrifter og offentlig støtte til å håndtere forpliktelser til boliglån er dette bidraget fra de amerikanske myndighetene for å hindre en hardlanding i USA.

Totalrammen er på 150 milliarder dollar noe som tilsvarer rundt 500 dollar per innbygger.

Tidligere i uken satte den amerikanske sentralbanken ned renten med 0,75 prosentpoeng, og nå håper markedet på ytterligere kutt.

På Wall Street steg de to av de viktigste nøkkelindeksene like over 1 prosent, mens Nasdaq var opp rundt 2 prosent. I Asia bidro økte råvarepriser og sterke finansaksjer sammen med tiltakspakken fra Bush-administrasjonen til en sterk opptar.

Kunstgjødselsselskapet Yara peker seg ut med en oppgang på 6,20 prosent til 265,50 kroner. I løpet av de første minuttene er aksjen også den mest omsatte på Oslo Børs.

Oljeprisen flørter igjen med 90-dollargrensen og var en liten periode akkurat på 90 dollar. Det er en solid oppgang sammenlignet med slutningsnivåene da Oslo Børs stengte handelen. Ved råvarebørsen i London blir marskontraktene omsatt for 89,77 dollar fatet.

StatoilHydro stiger 3,90 prosent til 146,50 kroner etter oljeprisoppgangen.

EMGS blir sendt opp 22,58 prosent til 38 kroner. Torsdag kveld melde de om en kontrakt med det indiske oljeselskapet ONGC. Avtalen gjelder elektromagnetiske seismikkundersøkelser som strekker seg over 2.000 kvadratkilometer.

Gruveselskapet IGE stiger 17,74 prosent til 36,50 kroner etter indikasjoner større reserver av vanadium i Burundi. Funn gjør at selskapet kan komme til å oppjustere reservene av metallet til 25- 40 tonn med 0,6 prosent vanadium.

Det går verre for Tandberg Storage som faller 3,09 prosent til 1,88 kroner. Selskapet har lagt frem et nytt stort underskudd. I fjerde kvartal økte underskuddet til rundt 8 millioner kroner.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus