NA24.no

Endelig overskudd for Ullevaal

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter å ha tapt 23 millioner kroner siden 2001 ble det endelig overskudd for cupfinale-arenaen.

I fjor ble det 881.000 i pluss for konsernet. Ikke så veldig imponerende når 2005-omsetningen var på 67,5 millioner, noe som er 8,4 millioner mer enn året før.

Driftsresultat på 31 mill.
Da ble det imidlertid vel to millioner i underskudd. AS Ullevaal Stadion hadde et driftsresultat på imponerende 31 millioner i fjor, mens sliter med skyhøye renteutgifter. I 2005 måtte man ut med 30,8 millioner for å betjene pantelånet, som lød på 467,4 millioner kroner per 31. desember. Av regnskapet fremgår det at 119,4 millioner har flytende rente, mens 348 millioner er bundet opp til en dyr fastrenteavtale, som i årevis har tappet selskapets kasse.

Skyhøye rentekostnader
Styreleder Jan Halstensen sa i fjor til Nettavisen at fastrenteavtalen ligger høyere enn syv prosent. Den kostbare avtalen løper imidlertid ut i juni kommende år, og da vil selskapet kunne levere langt bedre resultater.

- Styret er fornøyd med det økonomiske resultatet for 2005 som er bedre enn budsjettert, men resultatet i selskapet er fortsatt påvirket av en tung finansiell situasjon knyttet til den langsiktige bindingen av pantelånet, skriver styret.

VIF og Lyn ut 2010
Ullevaal-selskapet har nesten leid ut samtlige av de 40.000 kvadratmeterne med eiendomsmasse. Også datterselskapet Ullevaal Stadion Idrett AS, som leier ut gresset, tribunene og de innvendige fasilitetene, økte omsetningen.

Inntektene gikk opp med vel syv millioner til vel 33 millioner. Og overskuddet kom på pene 3,7 millioner. Også her ser det lyst ut de nærmeste årene, for både Vålerenga og Lyn har avtale om å spille på Ullevaal ut 2010-sesongen.

Populære VIP-plasser
Økonomien til Ullevaal Business Class og Fotballmuseet, ligger under selskapet Opplev Norsk Fotball AS, som er heleid av Fotballforbundet. Her økte omsetningen fra 49,7 millioner til 61,4 millioner i fjor. Dermed doblet selskapet 2004-resultatet, og overførte hele overskuddet på 6,5 millioner til egenkapitalen.

- Styret er fornøyd med selskapets utvikling og resultat, som skyldes dels endrede rammebetingelser lagt til grunn fra eier (NFF) og dels markert bedring i salgs- og markedsaktiviteter knyttet til VIP delen og kursvirksomheten, skriver styret.

Ni måneders etterlønn
Jack Hemmestad leder Opplev Norsk Fotball AS, Ullevaal Stadion Idrett AS og AS Ullevaal Stadion. For dette fikk han 829.239 kroner i lønn og 121.929 kroner i annen godtgjørelse. Han kan også oppnå en bonus på 77.250 kroner for 2005, men dette var ikke klart da regnskapet ble avlagt, heter i årsregnskapet til Opplev Norsk Fotball AS.

Hemmestad er i tilfellle ansettelsesforholdet bringes til opphør «under visse forutsetninger» berettiget til ni måneders lønn «etter ordinær oppsigelsestid».

DETTE ER ULLEVAAL STADION
- feiret 80 år 26. september i år.

- konsernet AS Ullevaal Stadion består av morselskapet AS Ullevaal Stadion og det heleide datterselskapet Ullevaal Stadion Idrett AS.

- Lyn har hatt har hatt Ullevaal som hjemmebane siden 1926, og eide den gang 73,5 prosent av arenaen som etter hvert ble hele nasjonens stadion.

- I dag eier Ski- og Fotballklubben Lyn bare 13,07 prosent, mens Fotballforbundet sitter på resten av aksjene.

- sjekk Ullevaals nettside her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere