*Nettavisen* Økonomi.

Endelig prisoppgang i Japan

I 2005 steg eiendomsprisene i Japan for første gang på 14 år.

Les NA24 på mobil

Nyhetene fra den japanske økonomien har vært gode det siste året. Den økonomiske aktiviteten har tatt seg opp, arbeidsledigheten faller og produktiviteten øker. Tidligere i år ble renten hevet fra null prosent til 0,25 prosent.

NA24 – din næringslivsavis

Nå viser en ny undersøkelse at eiendomsprisene steg for første gang på 14 år i fjor. Over hele landet steg prisene på eiendom med 0,9 prosent i 2005 fra året før. Året før falt eiendomsprisene med 3,4 prosent. Det melder Reuters.

Etter at den store eiendomsboblen i Japan sprakk på 90-tallet, har verdiprisingen i Japan vært negativ. Fallende priser kombinert med svak økonomisk vekst, og med en så løs pengepolitikk som mulig har ridd den japanske økonomien som en mare.

Men fremdeles er Tokyos fasjonable shoppingdistrikt Ginza et av verdens dyreste eiendomsmarkeder. Her kostet en kvadratmeter land 18,7 millioner yen, 163.000 dollar, i fjor. Det er en oppgang fra 15 millioner yen fra året før, melder Reuters.

Det er i byene, som Tokyo, Osaka og Kyoto, eiendomsprisene stiger. I rurale strøk er eiendomsprisene fremdeles på vei ned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag