NA24.no

Endelig Valla-triumf

Sist oppdatert:
Gerd-Liv Vallas egen versjon av LO-bråket selger bedre enn konkurrentens.

Ett år etter at Yssen-saken startet med mobbe-oppslaget I VG, er det gitt ut to bøker om Norges mektigstes fall fra LO-tronen.

NA24 - din næringslivsavis

Opplag på 30.000
Og det er Gerd-Liv Vallas egen versjon det går desidert mest av. Den biografiske boken hun skrev sammen med Stian Bromark, «Prosessen», er ute med et opplag på 30.000.

- Det første opplaget var på 20.000, men vi måtte trykke flere. Og til sommeren kommer pocketutgaven. Vi er veldig godt fornøyd med salget, kommenterer forlagssjef for dokumentarer i Cappelen, Ida Berntsen, til NA24.

Cappelen går ikke ut med salgstallene, men opplaget gir en klar pekepinn. Den konkurrerende boken fra Dagens Næringsliv-journalist Torstein Tranøy, «Vallas fall», har funnet rundt 6500 kjøpere så langt, ifølge sjefredaktør Håkon Kolmannskog i forlaget Manifest.

- Vi trykket et førsteopplag på 5000, og printet et nytt opplag på 4000. Vi har bare solgt i rundt en måned, og synes det har gått utrolig bra, sier Kolmannskog.

- Gammeldags graving
Manifest ga også ut den svært omtalte «Frp-koden» av Magnus E. Marsdal.

- Det er ikke store tradisjoner for denne typen bøker i Norge, men potensialet er stort. Dette er det beste fra journalistikken med god, gammeldags graving, analyse og med mindre tidspress enn det som er tilfellet i avisredaksjonene, sier Håkon Kolmannskog.

Han anså aldri «Vallas fall» for en hard konkurrent til den tidligere LO-sjefens versjon.

- Det er en helt annen type bok - hennes subjektive versjon. Når hovedpersonen i årets mest omtalte sak tar bladet fra bunnen, så er det klart at den vil selge ekstra bra.

Les også: - Psykiaterne holdt på å knekke meg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere