NA24.no

Engel bruker tvang

Kjøperne av Visma vil bruke tvang for å sikre seg alle aksjene i selskapet.

Engel Holding vil nå kreve at alle aksjene de ikke eier i Visma vil bli tvangsoverført til deres VPS-konto. Engel har som kjent lagt inn et pliktig bud på alle aksjene i Visma og har 30.817.745 aksjer tilsvarende 96,3 prosent av alle aksjene i Visma.

- Styret i Engel Holding AS har til hensikt å utøve sin rett til tvungen overføring av alle aksjer i Visma ASA som ikke er eiet av Engel Holding AS, jfr. allmennaksjeloven §4-25. Beslutningen forventes å tre i kraft første dag av tilbudsperioden for det pliktige tilbudet, skriver de i en børsmelding.

Beslutningen innebærer at alle aksjer i Visma ASA som ikke er eiet av Engel Holding AS blir blokkert for overføring på aksjeeiernes kontoer i VPS, og deretter overført fra disse kontoene til en konto opprettet på vegne av Engel Holding AS, så snart som mulig etter starten på tilbudsperioden under det pliktige tilbudet. Den samlede tilbudte innløsningssum vil bli deponert på en særskilt konto, jfr. allmennaksjeloven §4-25.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere