NA24.no

Enghav konkurs

Foto: Thinkstock
Sist oppdatert:
Sjømatprodusenten Enghav AS på Kjeller er konkurs.

Så sent som i august i år uttalte Enghavs daglige leder, Jan Dahl, at sjømatgrossisten var i ferd med å snu minus til pluss etter en omfattende omstrukturering.

Ulønnsomme fiskematprodukter var luket vekk og produksjon av mer trendy fiskemat satt i gang.

Artikkelen er levert av Romerikes Blad

Satset på sushi
- I tillegg til å kvitte oss med ulønnsom produksjon av fiskekaker, fiskeboller og den typen sjømat er vi nå i ferd med å bygge opp egne, sterke varemerker for fersk sjømat og sushi. Vi skal vokse kraftig i dagligvaremarkedet og forsyne markedet med både sushibrett og sjømat som kan puttes rett i ovnen eller på grillen. Ferskpakket sjømat er framtiden for oss, sa Dahl til RB i august.

Nå er det likevel slutt. Selskapet har 175 ansatte landet rundt. Enghav omsatte for 800 millioner i fjor, men måtte bokføre et underskudd på 11 millioner.

Øystein Tidemandsen er selskapets største aksjonær.

Sendte ut børsmelding
Det har ikke lykkes RB å få en kommentar fra Dahl i dag, men etter hva vi forstår er manglende uttelling på en avtale med ICA en sterkt medvirkende årsak til konkursen.

Selskapet har sendt ut denne børsmeldingen i dag:

Styret i Enghav AS har besluttet å melde oppbud, og det ventes at det åpnes konkurs i selskapet så snart som praktisk mulig. Domstein ASA eier indirekte 35 %

av Enghav AS gjennom Enghav Holding AS. Aksjeposten i Enghav Holding AS har en bokført verdi på kr 45 mill. i konsernregnskapet til Domstein ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere