Enige 35 timer på overtid

Foto: (SCANPIX)

Det blir ikke streik i Oslo.

28.05.10 12:30

35 timer på overtid er det klart at det ikke blir noen streik i Oslo. Ved lunsjtider ble det klart at partene ble enige med Oslo Kommune i oppgjøret.

- Det har vært veldig kompliserte forhandlinger, kommenterte riksmeglingsmann Geir Engebretsen rett etter at partene kom ut fredag.

Det er organiserte i Fagforbundet, YS, Unio og Akademikerne i Oslo som har forhandlet med Oslo kommune.

Lik rammen fra statsoppgjøret
Fredag formiddag ble en ny skisse til avtale lagt frem for partene. Det er klart at denne er smidd etter mønster fra oppgjøret i staten, med en ramme på 3,37 prosent og likelønnsprofil. Gjennomsnittsuttelling for en ansatt i Oslo kommune var i dette oppgjøret 7.700 kroner.

Forhandlingene har altså gitt kvinnene et betydelig bedre oppgjør enn mennene i denne omgangen.

- Vi er enige om et oppgjør innenfor ansvarlige rammer. Oppgjøret inneholder også en betydelig pott til lokale forhandlinger, noe som har vært viktig for kommunen. Lokal lønnsdannelse er viktig for at kommunen skal kunne rekruttere og beholde arbeidstakere. Jeg er svært glad for at lønnsoppgjøret i Oslo kommune ble løst uten konflikt, sier byrådsleder Stian Berger Røsland i Oslo.

Oslo er et eget tariffområdet, og omfattes ikke av streiken som allerede rammer resten av kommune-Norge. Forhandlingene i Oslo har dreid seg om både økonomi og den mye omtalte likestillingspotten de seneste timene.

Åpner for lokale forhandlinger
Mens de lokale forhandlingene ble tungen på vektskålen i kommune forhandlingene i resten av landet, er det åpnet for at en betydelig pott skal avgjøres lokalt i Oslo-oppgjøret.

Oppgjøret har en innretning med generelle tillegg, lokale forhandlilnger og en klar likelønnsprofil. Det er satt av en pott på 0,6 prosent av lønnsmassen på årsbasis til lokale forhandlinger med virkning fra 1. august. I tillegg ble det satt av 0,3 prosent til justeringer på årsbasis med virkning fra 1. juni.

Oppgjøret fordeler seg slik:

* Til og med lønnstrinn 32 gis et generelt tillegg på 6 000 kroner.

* Fra lønnstrinn 33 til og med lønnstrinn 53 gis et generelt tillegg på 8 500 kroner.

* For lønnstrinn over dette gis et generelt tillegg på 1,8 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag