NA24.no

Enige om oljerørledning

Etter å ha kranglet i 14 år kan det virke som at det blir en oljerørledning mellom Svartehavet og Egeerhavet.

Les NA24 på mobil

Russland, Hellas og Bulgaria er enige om å sette i gang byggingen av en oljerørledning mellom Svartehavet med Egeerhavet i løpet av året, ifølge NTB.

NA24 - din næringslivsavis

– De tre landene er blitt enige om å signere en avtale som støtter byggingen i løpet av 2006, sa den greske statsministeren Kostas Karamanlis etter et møte med Russlands president Vladimir Putin og Bulgarias president Georgi Purvanov i Aten i dag.

Byggingen av oljeledningen har vært utsatt i flere år, og den nye avtalen markerer slutten på 14 år med uenighet om prosjektet. Uenigheten har blant annet dreid seg om avgifter, eierskap og hvem som skal ha ansvaret for byggingen av rørledningen.

Ledningen skal gå fra den bulgarske havnen Burgas til den greske havnen Alexandroupolis ved Egeerhavet. Russlands president Putin uttalte at han håper at fristen for iverksettelsen av prosjektet vil bli overholdt.

Lederen for Rosneft, Russlands nest største oljeselskap, sa mandag at russiske selskaper burde ha kontrollen over en fremtidig oljerørledning som vil frakte russisk olje til Europa, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere