NA24.no

Enighet i lønnsoppgjøret i staten

Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Sist oppdatert:
Partene i lønnsoppgjøret i staten ble enige tirsdag kveld.

Resultatet ble en ramme på 3,5 prosent, opplyser YS Stat.

Partene hadde frist til midnatt, men i motsetning til i fjor hvor det ble storstreik, klarte de denne gangen å bli enige i god tid.

- Denne gangen ble det ikke rom for justeringsforhandlinger eller lokale forhandlinger. Dette er et ansvarlig økonomisk oppgjør i tråd med resultatet i frontfaget, sier leder i YS Stat, Pål N. Arnesen, i en pressemelding

Selv om rammen ble 3,5 prosent, er det ikke mye friske penger som kommer inn. Årsaken er stort overheng fra i fjor.

- I et oppgjør der rammene er trangere enn på mange år gikk LO Stat inn i oppgjøret med et hovedkrav om at lønnstilleggene i hovedsak skulle gis som et generelt tillegg avtalt sentralt. Vi mener dette gir den mest rettferdige fordelingseffekten, og er glad for at staten lyttet på oss, sier Tone Rønoldtangen, leder i LO Stat i, en pressemelding.

- Det har vært krevende forhandlinger også i år. Men vi er fornøyd med at vi fikk en forhandlingsløsning. Ved å unngå megling i årets oppgjør, har vi bevist at tariffsystemet i staten har livets rett, sier Arne Johannessen, forhandlingsleder i Unio på det statlige tariffområdet.

Også Akerdemikerne forteller at de aksepterer resultatet.

- Men dette oppgjøret løser ingen av de reelle utfordringene i staten. Det viser at det er betydelige feil og mangler i systemet. De må vi løse neste år, sier forhandlingsleder Rikke C. Ringsrød i Akademikerne stat.

Alle som er avlønnet i lønnstrinn 52 og over får et tillegg på 1,07 prosent, mens de i lønnstrinn 19 til 51 får et tillegg fra 4.200 til 4.500 kroner.

- Den disponible rammen i årets oppgjør var svært lav. Dette, i kombinasjon med at alle våre medlemmer får reallønnsforbedringer, gjør at vi har akseptert oppgjøret, sier Ringsrød.

Under kan du se hvordan lønningen justeres fra 1. mai:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere