NA24.no

Enighet i oppgjøret

Sist oppdatert:
NHO og LO/YS kom i mål tirsdag kveld.

NHO og LO/YS kom tirsdag kveld til enighet om årets mellomoppgjør.

Løsningen innebærer et generelt tillegg på én krone per time og ytterligere én krone per time i et ekstra tillegg til ansatte i overenskomster som ligger under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn. 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn utgjør rundt 319.000 kroner i året.

- Solidarisk
- Dette er et solidarisk tariffoppgjør som tar hensyn til arbeidsplassene, de lavlønte og kvinner, sier LO-leder Roar Flåthen i en pressemelding.

- Tatt i betraktning den vanskelige situasjonen i konkurranseutsatt næringsliv med lav etterspørsel og økende ledighet, må vi si oss fornøyd med resultatet, sier Flåthen.

- Krevende
- Vi har fått et resultat som bør bidra til at flest mulig arbeidsplasser blir bevart. Med tanke på den økonomiske krisen er det nødvendig, sier adm. direktør Finn Bergesen jr i NHO i en pressemelding.

- Årets lønnsoppgjør har vært et av de mest krevende oppgjør i min tid som NHO-leder. Jeg er glad for at vi har lykkes i å komme frem til en forhandlingsløsning, legger han til.

- I den økonomiske situasjonen som mange av medlemsbedriftene befinner seg i, har det vært svært vanskelig å akseptere et generelt lønnstillegg. Når NHO likevel har gått med på dette, skyldes det at løsningen også innebærer en klausul, som gir de lokale parter anledning til helt eller delvis å forhandle bort de sentrale tilleggene.

Ifølge NHO utgjør resultatet 3,6 prosent, noe organisasjonen mener er innenfor det forsvarlige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere