NA24.no

Enighet i SAS Braathens-megling

Sist oppdatert:
De tidligere kabinansatte i Braathens er kommet til enighet. Dette er den samme avtalen som de SAS-ansatte forkastet tidligere i dag.

Torsdag ettermiddag ble det meglet på overtid hos Riksmeglingsmannen mellom SAS-ledelsen og de tidligere kabinansatte i Braathens som er organisert i SAS Braathens Kabinforening (SBK).

- Det er en positiv utvikling i meglingen, og det kan bli en avtale i løpet av to timer, sa meglingsmann Elisabeth Stenwig til NA 24 rett før klokka 12.

NA24 - din nye næringslivsavis

De tidligere SAS-ansatte kabinarbeiderne er fortsatt i streik.

Godtok samme avtale
Ved 12.30-tiden kom meldingen om at det var kommet fram til enighet om en toårig avtale.

- Det er en løsning på plass i forhandlingene mellom SBK og ledelsen, sier kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathen til NA24.

Enigheten dreier seg om en toårig tariffavtale for foreningens 800 medlemmer.

- Avtalen er kommet på plass noen timer etter at NKF sa nei til en tilsvarende avtale. Vi er veldig fornøyd og glad på spesielt på vegne av passasjerene, fortsetter Foss Stene.

13 timer overtid
Terje Nielsen, leder i SAS Braathens Kabinforening, ønsker ikke å gå så langt som å si at de har kommet til enighet med SAS Braathens AS da NA 24 snakker med ham noen minutter senere.

- Vi har ikke formelt signert noen avtale ennå. At avtalen er i boks, er å foregripe begivenhetens gang, sier Terje Nielsen til NA24.

Men han avviser ikke at de er nær en løsning.

- Det er en grunn til at vi sitter og megler 13 timer på overtid, sier lederen for 800 tidligere Braathens-ansatte

Kommunikasjonsdirektør Cathrine Foss Stene i SAS Braathen bekrefter imidlertid overfor NA24 at avtalen er i havn.

- Jo, avtalen er i boks. Terje Nilsen er på vei hit i en briefing, slår hun fast.

- 25 prosent høyere lønn
Torsdag gikk de tidligere kabinansatte i SAS til streik. Ifølge ledelsen krever Norsk Kabinforening, som organiserer de tidligere SAS-ansatte før fusjonen med Braathens, 10 prosent høyere lønn og fem nye ferieuker. Det betyr 172 dagers arbeid.

I forhold til de kabinansatte i Norwegian har de SAS-ansatte 25 prosent høyere lønn. Gjennomsnittslønnen ligger på rundt 400.000 kroner, mens de best betalte har opp mot 500.000 kroner.

- Disse folkene har opptil 25 prosent mer lønn enn konkurrentene. Skal vi etterkomme kravene vil det undergrave hele SAS sin virksomhet, påpekte administrerende direktør Petter Jansen i en pressemelding torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere