Enighet om Kristina

Familien til Kristina Hjartåker og Helse Bergen har blitt enige om behandlingen av den fire år gamle jenta. Dermed unngår de retten. Se ekstra nyhetssending klokka 22.

22.01.06 21:53

BERGEN/OSLO (TV 2 Nettavisen/ibergen.no): Etter planen skulle behandlingen av Kristina Hjartåker opp i Gulating lagmannsrett på mandag. Denne rettssaken er nå avlyst.

Det ble opplyst på en pressekonferanse søndag kveld i regi av Bergen kommune og Helse Bergen.

På pressekonferansen ble det opplyst at partene i saken har møttes i løpet av helgen, etter å ha vært i dialog med biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther.

I pressemeldingen står det følgende:

«Lørdag kveld fikk biskop Ole D. Hagesæther en anmodning om å forsøke å få samlet Kristinas far Oddmund Hjartåker og viseadministrerende direktør i Helse Bergen, Stener Kvinnsland, med sikte på å finne et felles grunnlag for en løsning.

Partene var positive til dette, og i løpet av søndagen har partene møttes. Møtene har ført til at de er enige om en prosess videre utenfor rettssalen», heter det i pressemeldingen.

Helse Bergen ønsker ikke å komme inn på hva de mener med en «videre prosess utenom rettssalen».

Pressen fikk med andre ord ikke innsyn i hvilken videre behandling Kristina skal få.

«Det er viktig for begge parter å ivareta Kristinas interesser på en god måte. Kvinnsland og Hjartåker vil fokusere på å ha en åpen og tillitsfull dialog. De ønsker ikke å svare på videre spørsmål fra pressen. De ber også om forståelse for at de ikke ønsker pressehenvendelser om saken i dagene som kommer», heter det i pressemeldingen.

Les hele pressemeldingen her!

TV 2 har ekstra nyhetssending i forbindelse med Kristina-saken klokken 22.Se ekstrasendingen her (web-tv)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.