NA24.no

Eniro svakere på papir

Sist oppdatert:
Papirkatalogene får skylden når Eniro taper omsetning.

Omsetningen i Eniro Norge i første halvår sank med 133 millioner svenske kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Totalt omsatte Eniro Norge for 1044 millioner SEK i første halvår, mot 1187 for tilsvarende periode i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er selskapets papirkataloger som står for nedgangen, i første halvår sank inntekten for papir med 180 millioner kroner.

Sterkere på nett
Fremgangen på nett fortsetter men er foreløpig ikke nok til å kompensere bortfallet i papir. Omsetningen på nett vokste med snaue førti millioner svenske kroner i første halvår.

Eniro-sjef Wenche Holen mener nedgangen kun er på fire prosent når man tar høyde for valutasvingninger og endret utgivelsesmønster.

- Vi er tett på å opprettholde omsetningen totalt, noe som viser at vi er i stand til å flytte omsetning fra papir til internett, det er vi godt fornøyd med, sier Holen til Finansavisen.

Bedre resultat
Lavere omsetning har ikke resultert i svakere marginer. Resultatet før skatt og avskrivninger steg med to millioner SEK, og EBITDA-marginen steg fra 49 til 56 prosent. For første halvår var EBITDA-resultatet på 583 millioner, en bedring på to millioner SEK fra året før.

Eniro på konsernnivå leverte en omsetning på 2,9 milliarder SEK og satt igjen med et overskudd før skatt på 580 millioner svenske kroner, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere