NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Enorm interesse for Iraks oljeutvinning

Sist oppdatert:
Mer enn 70 internasjonale oljeselskaper har registrert seg med tanke på kommende anbud i Irak.

Det opplyser en talsperson i det irakiske energidepartementet til nyhetsbyrået Dow Jones Newswires tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Det var mandag at fristen for å registrere seg med tanke på kommende anbud på utvikling av Iraks enorme oljereserver gikk ut. Selskapene har sendt inn registreringer til det nye Kontrakts- og lisensieringskontoret i ministeriet.

Kun registrerte selskaper vil kunne delta når Irak starter anbudsprosessen i forbindelse med utviklingen av landets oljeserver. Ifølge talsmannen vil ministeriet bruke omkring en måned på å gjennomgå registreringen, for deretter å annonsere en liste med selskaper som vil være godkjent for de kommende anbudsrundene.

Det irakiske oljeministeren Hussein al-Shahristani har tidligere indikert at en første lisensrunde kan komme i andre kvartal i år.

De store internasjonale oljeselskapene som BP, Royal Dutch Shell, Repsol, Total og ConocoPhillips, skal alle ha sendt inn registreringer.

Det er ifølge Dow Jones ventet at oljeselskaper som allerede har signert produksjonsavtaler med den autonome regjeringen i den kurdiske delen av Nord-Irak vil bli ekskludert fra registreringen.

De kurdiske selvstyremyndighetene og sentralregjeringen i Bagdad har fortsatt ikke kommet til noen enighet rundt disse avtalene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere