*Nettavisen* Økonomi.

Enorm oljeoptimisme: 8 av 10 ledere tror på vekst

Giganten Johan Sverdrup skal begynne å produsere mot slutten av 2019. Oljeproduksjonen fra plattformen kommer til å være lønnsom med en oljepris på 15 dollar fatet. I dag er den på rundt 62 dollar per fat nordsjøolje. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Nå går det så det suser i oljebransjen igjen - 3 av 4 oljeledere er optimistiske med tanke på eget selskap.

22.01.19 08:57

Hvert år samler DNV GL informasjon fra 800 ledere i olje- og gassindustrien gjennom spørreundersøkelser og dybdeintervjuer. Svarene levner ingen tvil om at olje- og gassindustrien for lengst har lagt nedturen bak seg: 77 prosent av lederne forventer vekst i 2019, noe som er 12 prosent mer enn på samme tidspunkt i fjor.

Vil ansette

Tre av fire bedriftsledere, 74 prosent, er optimistiske når det gjelder utsiktene for egne selskaper i år. 39 prosent - 2 av 5 - forventer å ansette flere medarbeidere. For et år siden var tilsvarende tall 27 prosent.

Kun 13 prosent av lederne vil kutte antall ansatte i 2019, ned fra 55 prosent i 2017 og 21 prosent i 2018.

En av fire ledere opplyser at investeringene skal øke i år, mens 87 prosent melder at kostnadskontrollen enten vil øke eller være uforandret i 2019.

- Gode nyheter

Studien, som er global, antar at Norge nå er blant landet der det er størst sannsynlighet for at rekrutteringen vil øke og at nedskjæringene i antall ansatte vil avta.

- Det er gode nyheter at de smertefulle jobbnedskjæringene som fant sted under den siste markedssvikten nå avtar etter hvert som norske olje- og gasselskaper har tatt klare skritt for å øke sin kostnadseffektivitet og gjenskape lønnsomhet, sier regionalsjef Arve Johan Kallekleiv i DNV GL Norge til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag