NA24.no

Enorme underskudd i Ability

Sist oppdatert:
Boreselskapet Ability Drilling nedskrev for neste 300 millioner i fjerde kvartal.

Det lille riggselskapet Ability Drilling har begynt å få inntekter, men butikken går ikke bedre enn at selskapet har sett seg nødt til å ta nedskrivninger på rigger og andre eiendele r på heftige 277 millioner kroner i fjerde kvartal 2008.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Dette overskygger det meste i selskapets regnskaper som for øvrig er preget av fortsatt underskudd på den løpende driften.

Rabattgevinst
Ability Drilling hadde i fjerde kvartal driftsinntekter på 13,1 millioner kroner. Videre fikk selskapet en gevinst på 54 millioner kroner fra tilbakekjøp av egne obligasjoner til rabattert pris.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Justert for obligasjonsgevinsten og nedskrivningene, viste driften et underskudd på 37,6 millioner kroner i fjerde kvartal. Netto finans endte på minus 17 millioner kroner, noe som ga et samlet underskudd før skatt på minus 277,3 millioner kroner.

I samme periode i fjor hadde selskapet ingen inntekter og det er derfor ikke sammenlignbart.

Starter tiltak
Blant forholdene som skaper problemer for selskapet er den negative markedsutvikling i kjølvannet av finanskrisen, samt de store forsinkelsene i leveransene av selskapets nye borerigger. Selskapet setter nå i verk tiltak som de mener skal øke kontantstrømmen på kort sikt.

Det forventes også en gradvis økning inntektsstrømmene fra selskapets joint-venture-selskaper.

Selskapet hadde likvider på 92 millioner kroner ved utgangen av året og rentebærende gjeld på 312 millioner kroner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere