NA24.no

Enskilda troner på toppen

Sist oppdatert:
Topper meglerstatistikken i april.

Meglerhuset SEB Enskilda dro inn topplasseringen på meglerhusenes månedlige kåring fra Oslo Børs i april.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt omsatte meglerhuset for 53,4 milliarder kroner, noe som tilsvarer en markedsandel på 9,69 prosent.

Det viser tall fra Oslo Børs sin meglerstatistikk.

DnB Nor Bank følger etter på en andreplass med en markedsandel på 7,19 prosent og en total omsetning på 39,7 milliarder kroner.

Meglerhuset ABG Sundal Collier er det tredje største meglerhuset målt i omsetning og hadde en markedsandel på 6,99 prosent. Totalomsetningen lå på 38,6 milliarder kroner. Carnegie havnet på en fjerdeplass med en omsetning på 35,9 milliarder kroner.

Glitnir Securities havnet på en femteplass.

Høy aktivitet for nettmeglerne
Flest transaksjoner hadde ikke uventet nettmegleren Nordnet. I løpet av april hadde de hele 250.933 transaksjoner.

- Høye olje- og råvarepriser har både bidratt til hyggelig utvikling og høy aktivitet blant privatpersoner på Oslo Børs i april. Handelen og aktiviteten øker også som en følge av at flere selskaper har levert resultater for første kvartal. Sammenligner vi med antall transaksjoner i april i fjor ser vi en økning på hele 137 prosent, sier daglig leder Anders Skar i Nordnet Norge i en pressemelding.

Handelen hos aktørene som driver med ren internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds, E-Trade og Skandiabanken, endte på 473.327 transaksjoner i april og handelsvolumet endte på 45,4 mrd. Internettmeglerne stod for 18,2 prosent av antall transaksjoner, og 8,2 prosent av volumet på Oslo Børs i april.

Nordnet opplyser at REC og DNO var de mest populære enkeltaksjene i april med henholdsvis 49.481 og 41.881 transaksjoner. De ti mest populære aksjene blant privatinvestorer i april var REC, DNO, Golden Ocean Group, Yara, Questerre Energy Corporation, Norske Skog, CanArgo, Tandberg Data, Orkla og XACT Derivat Bear.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere