LONDON (Nettavisen Økonomi): Den statseide oljegiganten varsler at de skal øke oljeproduksjonen med tre prosent i året i de neste seks årene. 2025 ligger an til å bli året hvor Equinor, som kontrollerer mesteparten av sokkelen, vil produsere mest olje noensinne.

- På norsk sokkel forventer vi å levere et rekordhøyt produksjonsnivå i 2025, sier Equinor-sjef Eldar Sætre i en melding i anledning selskapets kapitalmarkedsdag i London onsdag.

Han viser til at selskapet har en rekke sterke og veldig lønnsome prosjekter som kommer i produksjon mot 2025. Det gjelder ikke minst giganten Johan Sverdrup.

- I 2019 starter vi produksjonen fra Johan Sverdrup, som forventes å levere en total platåproduksjon på nær 300.000 fat per dag til Equinor, med en balansepris under 20 dollar per fat, sier Sætre.

Klingende mynt

Produksjonen er superlønnsom, ettersom oljen på Johan Sverdrup koster bare 20 dollar fatet å utvinne, mens oljeprisen nå ligger i overkant av 60 dollar. Det betyr mye klingende mynt i den norske statskassen som får nesten fire av fem kroner på bunnlinjen til norske oljeselskap.

Selskapet la også frem kvartalstall som viste at selskapet leverte et justert resultat på 4,4 milliarder kroner, svakere enn ventet, men en oppgang fra 4,0 milliarder i samme kvartal i 2017.

Øker utbyttet

Omsetnigen var på 22 milliarder kroner i årets tre siste måneder, mot 17 milliarder kroner i tilsvarende periode i 2017.

-Sterk drift og høy produksjon ga solide resultater og kontantstrøm i et kvartal med betydelige markedssvingninger. Vi leverte økt avkastning for året som helhet, og forventer økt inntjening også fremover, sier Sætre.

Han varsler samtidig en økning i utbytte på 13 prosent i kvartalet til 0,26 dollar aksjen i fjerde kvartal. Også dette betyr også mer penger til staten, som eier to tredjedeler av Equinors aksjer.