NA24.no

Er dette en Xbox 360 Slim?

Sist oppdatert:
Bilder lekket på kinesisk forum kan tyde på at en ny og mindre versjon av Xbox 360 er på vei.

I likhet med lekkasjene rundt PS3 Slim i 2009, dukker nå bilder opp fra et kinesisk forum som kan tyde på at Microsoft tenker i samme baner som Sony. Det er to bilder av det som skal være et nytt hovedkort til Xbox 360 som har dukket opp på forumet til nettsiden A9VG.

Supernerdene hos Eurogamers søsterside Digital Foundry har tatt en nærmere titt på bildene, og forsøker å dedusere hvovidt bildene er ekte eller ei, og om de faktisk viser et nytt Xbox 360-hovedkort.

Utifra bildene ser det ut til at både hoved- og grafikkprosessoren nå er samlet på én brikke i motsetning til dagens konsoll hvor de to prosessorene er adskilt. Brikken ser også ut til å være flyttet unna DVD-drevet, en forbedring i forhold til dagens løsning hvor dette er plassert rett over hverandre og har gjort nedkjølingen av komponentene til en utfordring. Alle som eier en Xbox 360 kan skrive under på at den bråker en god del.

Ifølge Digital Foundry kan endringer på hovedkortet også tyde på at en Xbox 360 Slim får en ny DVD-spiller, muligens lik den på PS3 hvor platene skyves inn i maskinen og ikke legges på en skuff.

Microsoft har snakket om en relansering av et eller annet slag i forbindelse med Natal, men ifølge nettsiden er det ingenting som tyder på at teknologien er innebygd i en ny Xbox 360. Heller ikke, og ganske skuffende, er det tegn til et innebygd, trådløst nettverkskort. Dette er imidlertid forståelige, sett fra Microsofts side. En trådløs nettverksadapter koster 700 - 800 kroner ekstra.

- Det er ingenting her som tyder på at dette ikke er ekte vare. Kortet er bare for bra designet til å være falsk, og i en verden hvor PS3 Slim-maskiner dukket opp på et fillipinsk marked flere måneder før lansering, er ikke en bildelekkasje på et kineskisk forum usannsynlig, skriver nettsiden.

Digital Foundry skriver samtidig at selv om hovedkortet ikke er til en Xbox 360 Slim, så vil ikke endringene i form og hull til montere komponenter passe i dagens Xbox 360-skall og helt opplagt ikke med dagens DVD-spiller. Det lukter en relansering av Xbox 360 i forbindelsen med Natal i slutten av året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere