Gå til sidens hovedinnhold

Er dette fremtidens pc?

Den er kanskje helt annerledes enn det du kan tenke deg.

Datamaskinene har for lengst begynt å forme livene våre. Ting vi i dag tar helt forgitt, var for bare 15-20 år siden noe de færreste kunne drømme seg frem til i sin villeste fantasi.

Vanskelig å tenke helt nytt
Det er en gammel historie fra datamaskinens barndom der it-utviklere ønsker å få innspill fra «gulvet» om hva brukerne ønsker seg i et IT-system. Etter å ha tenkt seg lenge om kommer «skrivemaskinfolket» frem til at de ønsker seg en bedre rettetast.

Det var for dem helt utenkelig at man kunne sitte med datamaskiner som kunne lagre alle dokumenter de hadde skrevet noen gang. Å flytte teksten rundt som om det skulle vært den største selvfølgeligheten i verden, og sende dokumentene elektronisk til andre siden av jordkloden i løpet av et par sekunder, var det vanskelig å forestille seg.

De fleste har vanskeligheter med å tenke ut helt nye ideer som skiller seg radikalt fra måten vi i dag gjør ting på. Det er vanskelig å skille seg med tanken på en skjerm, mus og tastatur. Vi ser på hva vi har tilgang til i dag, og hvilke små forandringer som kan gjøre enkeltoppgaver enklere.

Blikk inn i fremtiden
Derfor er det spennende å se hvor langt teknologien har kommet, og se hvordan datahverdagen potensielt kan se ut om ti år.

Under kan du se en demonstrasjon om hvordan trykkfølsomme plater kan gjøre dagens løsninger med mus og tastatur helt unødvendig – og som vil revolusjonere måten vi tenker og lager ting på.

Vi har tidligere sett på det som kanskje kunne være fremtidens brukergrensesnitt på en datamaskin, og på onsdag så vi hvordan Microsoft i nær fremtid ønsker å innføre tale som en selvfølgelig måte å styre datamaskinen på.

HTML EMBED

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?