Er dette landets flotteste landsted?

Foto: Knut Engen

Se bilder av kystens rekordeiendommer og døm selv.

13.06.12 15:28

Kjendisparet Atle Brynestad (58) og Linn Stokke (50) har lagt sin spektakulære standeendom på Bergsøya ved Lillesand ut for salg.

Med en prisantydning på 35 millioner kroner er det duket for tangering av salgssummen i fjorårets rekordhandel, da klesmagnat Joakim Varner la 35 millioner på bordet for en strandeiendom i Flekkenveien på Tjøme.

I 2004 satte forretningsmannen Karl Johan Sunde (Sundolitt, isopor) en prisrekord som sto i syv år, da han kjøpte en Blindleia-eiendom av investoren Ola Mæle for 34 millioner kroner.

Samme år betalte den danske næringslivstoppen Brian Jepsen 32 millioner kroner for en eiendom i Sjøbakkveien i Sandefjord.

SE BILDER AV EIENDOMMENE HER:

(Artikkelen fortsetter under)

5151

LES OGSÅ:Her bor kaksene i sommer

Brynestad kjøpte landstedet for fire millioner kroner i 1993. Da var eiendomsprisene på sitt laveste nivå etter krakket på slutten av 80-tallet.

Bolighandel1: Selg uten megler

- En av de flotteste
«Vi har gleden av å legge ut for salg en av Sørlandskystens flotteste fritidseiendommer».

Slik innleder eiendomsmegler Gustav Sædberg ubeskjedent annonsen for Brynestads prakteiendom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kurt Engen

Eiendommen ligger på Bergsøya, rett utenfor Lillesand sentrum, helt i nordenden av det eksklsuve hytteområdet som omtales som Blindleia.

Kjøper du Brynestads sommerparadis, får du en gedigen eiendom på over 23 mål.

Har det meste
«Eiendommen består av en tomt på nærmere 24 mål med strandlinje på 2 sider - og et utmerket strandanlegg med stor båtgarasje, innredet sjøbu, store bryggeanlegg og egen sandstrand med tilhørende bukt. På eiendommen ellers er det et praktfullt hageanlegg med egen tennisbane med havutsikt - og eget svømmebassengområde med en praktisk sidebygning. Av bygninger har man et meget flott og renovert hovedhus (eldre skipperhus), stor innredet låvebyging over to etasjer og et lite gjestehus», heter det i annonsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kurt Engen)

Her er det god plass til gjester. Til sammen 12 soverom det i hovedhuset og låvebygningen, og 3 bad. I tillegg har eiendommen et eget gjestehus.

Blant bygningsmassen finner vi også en sjøbu, båtgarasje og bassengbygning.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Sjøbua har egen kjøkkeninnredning og peis, innlagt strøm og vann.

Selger unna
Båtgarasjen fra 1980-tallet inneholder lagringsplass for stor båt innendørs, med automatisk leddport, opplyses det.

Sandefjord-eiendommen er den andre luksuseiendommen Brynestad selger. Får han det han vil ha, har han solgt unna eiendommer for nærmere 70 millioner kroner på et år.

Ifjor høst solgte han villaen i Holmenkollen for 33 millioner kroner.

Atle Brynestad er fra Rykkinn i Bærum. Han startet sin karriere som forretningsmann allerede som 16-åring i 1970 med selskapet Knit Motestrikk på Bryn gård i Bærum.

Gammel traver
Brynestad ekspanderte raskt, og ble stor innenfor eiendom. På 1980-tallet var han milliardær for første gang, og ble kjent som mannen bak eiendomskonsernet Made In AS. Da jappetiden ebbet ut på tampen av 1980-tallet, hadde Brynestad

Investoren Brynestad forbindes med virksomheter som Christiania Glassmagasin, Hadeland Glassverk, Porsgrund Porselænsfabrik og Seabourn Cruises, men kanskje først og fremst for etableringen av Smart Club i 1996.

Brynestad var osgå eneeier i fotballklubben Lyn. Både fortballklubben og Smart Club ble solgt for et part år ssiden etter at Brynestads forretningsimperium CG Holding havnet i økonomiske vanskeligheter.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.