Er dette Spotifys nye konkurrent?

«Deezer» er et fransk nettsted/nettsamfunn hvor man kan finne og streame musikk, fullt lovlig. Endel musikk er utilgjengelig for noen av brukerne, siden «Deezer» ikke har gjort avtaler med rettighetsholderne for alle land.

«Deezer» er et fransk nettsted/nettsamfunn hvor man kan finne og streame musikk, fullt lovlig. Endel musikk er utilgjengelig for noen av brukerne, siden «Deezer» ikke har gjort avtaler med rettighetsholderne for alle land. Foto: Skjermdump

Blir Franske «Deezer» en ny hit?

07.09.11 13:47

Så langt er det «Spotify» som leder an på musikkstreaming markedet, mens stadig flere nasjonale aktører spretter opp som paddehatter over landegrensene, skriver NRK.

Norske «Beat» har planer om å etablere seg i flere land, og WiMP har allerede fått skryt for sin tjeneste både i Sverige og Danmark.

I Frankrike har tjenesten «Deezer» greid å etablere seg med over 20 millioner abonnenter og vil nå prøve å ta til seg det de kan også i andre land, skriver NRK.

Kommer til Norge?
Første steg på veien er Storbritannia og Norge og de andre skandinaviske landene. Med store kjøpesterke kundegrupper, vil Norge garantert komme tidlig i køen for nye lanseringer.

«Deezer» tilbyr nå også det britiske markedet sin tjeneste, som har 13 millioner låter man kan lytte til så mye man vil mot £4.99, eller omkring 43 norske kroner, i måneden. Betaler man £9.99 (87 kr) kan man også bruke tjenesten offline på mobilen.

- Vi tilbyr musikken på den plattformen folk har lyst til å bruke og vi tilbyr muligheten til å oppdage ny musikk. Andre tjenester er gode om du vet hva du vil høre, men med «Deezer» får du også et menneskelig element, sier ifølge NME Deezer-direktør Mark Foster.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.