NA24.no

(NA24)

Er dette verdens styggeste yacht?

Sist oppdatert:
Nå er kjempebåten på norgesbesøk. Se bilder, video og døm selv.

Torsdag morgen ankom en skikkelig kjendis av en superyacht Oslos havnebasseng. Fartøyet ligger på motsatt side av Aker Brygge, og skal ligge ved Filipstad kaia til 14. juni.

NA24 - din næringslivsavis

Oslobesøkende «Motor Yacht A» er verdens 11. største yacht med en lengde på 119 meter. Båten er designet av Philippe Starck. Det spesielle utseendet har gjort at den har fått økeavnet «verdens styggeste yacht».

«Yacht A» har et mannskap på 42 og plass til 14 passasjerer. To dieselmotorer, hver på drøyt 6000 hestekrefter, sørger for at toppfarten kommer opp i 23 knop.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Privat eier
Da NA24 var borte og kikket på vidunderet torsdag formiddag var det ingen av mannskapet som ønsket å si noe om hvem eieren av båten er.

- Den tilhører en privat familie, sier mannskapet til NA24.

Det er likevel klart at det er mangemilliardæren Andrei Melnichenko fra Russland som eier yachten. Den ubåtaktige skuten er meget godt kjent i yacht-kretser, og bygget ved velrenommerte Blohm + Voss.

Russisk milliardær
Melnichenko er representant for de nyrike russerne, som spres om seg med penger. Han har blitt rik på investeringer innen bank- og energi. Melnichenko og partneren Sergey Popov har startet tre meget fremgangsrike selskaper; EuroChem, Det sibirske kull- og energiselskapet (SEUEK) og Russlands største produsent av stålrør, TMK.

Ifølge listemesteren Forbes er den 37 år gamle russeren anslått til å ha en formue på en milliard dollar, noe som gjør at det kun er 700 personer i verden som er rikere.

En av de mest kjente historiene rundt ham var da han leide Jennifer Lopez på konas fødselsdag. Fornøyelsen kostet ham over 10 millioner kroner. Gjestene fikk også nyte Whitney Houston og Christina Aguilera på samme fest.

2074

Hvorfor i Oslo?
Det er uvisst hvorfor Melnichenkos yacht er i Oslo om dagen. Det kan være at han har tatt seg en tur i forbindelse med Nor-Shipping-messen, men det er like sannsynlig at han kun er på gjennomreise.

Melnichenko er kjent for å være glad i å reise. Og ofte benytter han «Motor Yacht A», som han sjøsatte sommeren 2008.

Her kan du se båten kjøre ved Formentera utenfor den kjente spanske øya Ibiza

Har du et næringslivstips - kontakt NA24Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere