NA24.no

Er din stor står du godt rustet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Testosteronbomber best på børs, viser ny undersøkelse.

En ny studie avslører at menn som er programmert til å reagere best på testosteron, også er mer suksessfulle tradere, skriver Washington Post.

NA24 - din næringslivsavis

Disse menneskene lar nemlig hormoner styre deres beslutninger i større grad, og det ser ikke ut til å være en dårlig fysiologisk egenskap.

I studien, som for øvrig bare omfatter menn, kommer det fram at tradere ser ut til å tjene mer penger på dager der testosteronnivået i kroppen er høyt.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Dette mener forskerne ved universitetet i Cambridge avslører at mannlige hormoner får en til å ta større sjanser.

Forskerne mener også at noen menn er født til å lykkes på børs, også dette på grunn av hormoner.

Gjennom en 20-måneders periode fra 2004 til 2007 ble et antall tradere i London målt i både suksess og testosteronnivåer.

Forskerne fant ut at de som responderte best på testosteronet i magen tjente rundt seks ganger så mye som de som responderte dårligst. I tillegg hadde testosteronbombene lengre karrierer som tradere - de overlevde rundt tre år lengre i gamet enn sine mindre hormonpåvirkede kolleger.

Og lurer du på om du har høye testosteronverdier i kroppen?

Størrelsen er definitivt et tegn, men her snakker vi ikke om størrelsen på understellet. De beste traderne har i stedet en tendens til å mye lengre ringefingre enn andre menn, ifølge undersøkelsen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere